Menu 

Tačan broj pušača nije poznat, ali on raste iz godine u godinu. Cigarete su sve skuplje, a o štetnosti i da ne govorimo. Pozovite prirodu u pomoć i bacite cigarete.

Oni koji su pokušavali, znaju da se nije tako lako odviknuti od pušenja. Ali, mnogi bivši pušači tvrde da im se život promijenio na bolje kada su ostavili duvan. Konsultujte se sa doktorom, potražite pomoć, a probajte i sa lijekovima iz prirode.

Zob je biljka, koja može da smanji želju za cigaretama. Možete ga koristiti u vidu esencije, infuzije ili omekšanog u vodi. Naravno, u opticaju su i hljeb i keksići od zobi, koje možete pripremiti sami.

Lobelija je prirodni lijek protiv pušenja. Koristi se, jer ima aktivne sastojke, koji imaju isti efekat kao nikotin. Možete je upotrebiti kao tinkturu: tri kapi u šolji tople vode, 3 puta na dan, 9 do 10 dana za redom.

Ginseng vam takođe može pomoći. (O njemu smo pisali OVDJE). Možete koristiti kapsule, tinkture ili sušeno korijenje ove biljke. Ginseng u kapsulama uzimate dva puta na dan, 7 do 8 dana za redom. Za bolji učinak kuhajte čaj od sušenog korijenja ginsenga, dva puta na dan.

Balansirana i zdrava ishrana vam takođe može pomoći. Jedite što više povrća i voća i pijte mnogo tečnosti. Izbjegavajte tešku hranu, gazirana pića, alkohol, kafu.

Bacite se na sport, vježbanje i druge aktivnosti, koje će vam držati misli dalje od cigareta.

Pre konzumacije ovih biljaka, konsultujte se sa doktorom, neka vas i on posavjetuje.

Piši!
Širi dalje!

39 komentara
 1. Dusica Nikolic via Facebook

  ostavila pre cetri meseca!!!

 2. Zaklina Mitic Vasovic via Facebook

  Jak karakter i nista vise. Osatavila pre 25 dana.

 3. Zoran Savić via Facebook

  Posle 20 godina pušačkog staža, ostavio sam cigarete – ustao jedno jutro(01.01.2012. god) i odlučio da to više nije za mene (a i imao sam problema na poslu, trčeći na ulicu da zapalim koju pa makar i na kiši i debelom minusu). Sve polazi iz glave. To mogu SVI samo neka budu uporni i neka ne razmišljaju koliko dana je prošlo od dana od kada su poslednji put zapalili.Samo napred i hrabro;-). Verujte u sebe i snagu svoje volje. Ne trebaju Vam nikakve varke tipa elektronska cigareta, flasteri ili neka druga vrsta “hemije”. Poz svima i moja puna podrška!

 4. Ljubica Ilić Joksimović via Facebook

  Ostavila sam cigarete pre devet meseci. Jednostavno recite ne i to je najbolji lek.

 5. Branislav Cvejin via Facebook

  potrebno je samo reci NE

 6. Vesna Panic via Facebook

  ostavila sam cigarete pre sest sedam godina ine secam se tacno kad iz zdravstvenih razloga,i super sam sad ,sve ide iz glave .

 7. Zorica Drčelić via Facebook

  Prestala sam da koristim cigarete prosle godine u decembru.Bez ikakvih pomagala,veštačkih cigara,bez ičega.Samo sam rekla NE samoj sebi i tačka.Jedina promena koja se odrazila do sada je da sam dobila u težini nekih 2-3 kgr.više kafe sam pila ali sada više i to ne koristim nego najviše 4 u toku dana.Držim palčeve svioma koji hoće da prestano.

 8. Vesna Simeunović via Facebook

  Ja sam ih ostavila kad su pocele da poskupljuju

 9. Tihana Tosnic via Facebook

  komentar moje dece..”..uf što smrdiš na cigare ” je bio presudan..i evo vec tri godine ne pušim….

 10. Desimirka Raseta via Facebook

  treba imati cvrst karakter i sve se mize

 11. Mirjana Radosavljevic via Facebook

  Mislim da covjek Nema vremena
  Ni za sta , Samo misli kako da zapali cigaru , jaka Volja , vise setnje i Sporta i Necemo Imati vremena za cigaru ,,:)

 12. Zorica Marković via Facebook

  samo kažež ne više, ja sam sebi gospodar a ne cigareta.ja već dve g. ne pušim cigarete.

 13. Lepsa Bojovic via Facebook

  svi oni koji zele da prestanu sa pusenjem preporucujem knjigu”Lak nacin da prestanete da pusite”Alen Kar

 14. Dragana Kulaš via Facebook

  Milja Nana, potpuno isto sam razmišljala kada sam ih ostavila. Ne može ništa biti jače od moje volje i nema kompenzacije, nema izgovora i čarobnih preparata.

 15. Biljana Antonijevic via Facebook

  Cvrsta volja + Allen Carr – Easyway to Stop Smoking + Tabex!

 16. Miljana P.

  O,da.05.jan2001. sam prebrojala 7 preostalih cigareta u kutiji i rekla to ću popušiti toga dana i od sutra, Badnjeg dana, više ne pušim. Cigarete sam razvukla do 7 uveče, kad sam popušila poslednju. i od sutradan sam prestala pušiti. Nije da nisam imala želju, ali… reč je reč. Ako nisam sposobna da ispoštujem sama sebe, kako da očekujem da me drugi poštuju? Drugo, to parčence smotanog, napunjenog papira da bude jače od mene i da zavisim od njega? Ne dolazi u obzir. Ja sam najjača! Čvrst karakter je najbitniji u životu, za sve. A post je savršen za jačanje karaktera. Moraš da misliš sve vreme na hranu, da se ne omrsiš. I nisi željan i nisi gladan.

 17. Milja Nana via Facebook

  O,da.05.jan2001. sam prebrojala 7 preostalih cigareta u kutiji i rekla to ću popušiti toga dana i od sutra, Badnjeg dana, više ne pušim. Cigarete sam razvukla do 7 uveče, kad sam popušila poslednju. i od sutradan sam prestala pušiti. Nije da nisam imala želju, ali… reč je reč. Ako nisam sposobna da ispoštujem sama sebe, kako da očekujem da me drugi poštuju? Drugo, to parčence smotanog, napunjenog papira da bude jače od mene i da zavisim od njega? Ne dolazi u obzir. Ja sam najjača! Čvrst karakter je najbitniji u životu, za sve. A post je savršen za jačanje karaktera. Moraš da misliš sve vreme na hranu, da se ne omrsiš. I nisi željan i nisi gladan. =D (Y)

 18. Milena Grubić via Facebook

  26.4.2011. – znači samo 2 godine ali i sanjam i ….. veeeelika ovisnost iako sam cijeli život ja bila ta koja sam pravdala cigaretu… huuuuh…. :)

 19. Americka Akita Kotor via Facebook

  NIJESAM MOGAO ZAMISLIT ŽIVOT BEZ CIGARA. 4 KUTIJE MALBORA SAM PUŠIO 24 SATA NIKAD MI NIJE ŠKODIO.JEDNO JUTRO SAM SE DIGAO I REKAO NE I TAKO 13 GODINA VEĆ. KAD SAM MOGAO JA MOŽE SVAKO SAMO TREBA ONO NE –

 20. Svinja Johnson via Facebook

  Samo inat i svakodnevno podsecanje koliko se trosi na cigarete :D

 21. Olja Zejak Petricic via Facebook

  Ostavite cigarete kako god hoćete…Ali ih ostavite…

 22. Snezana Sneza via Facebook

  nema tog preparata koji je delotvoran, samo jak karakter.

 23. Sneza Lepovic via Facebook

  ostavila kad sam ostala trudna sa drugim detetom i rekla necu vise nijednu,a inace sam bila pusac koji je pusio 2 kutije dnevno,…i eto sad me nervira i gadi mi se kad drugi zapale

 24. Marijana Ćurić via Facebook

  ostavila ih kad sam ostala trudna s prvim djetetom,rekla ne i nikad više nisam ni pokušala,sad mi se gadi i miris cigare “SAMO ČVRSTO REĆI NE “

 25. Jelena Jovicic Ex Lukovic via Facebook

  Knjiga “Lak nacin da prestanete da pusite” je prava stvar.Ja sam potpuno bezbolno prestala.Sada sam ponosni NEPUSAC.

 26. Branislav Zorica Nosan via Facebook

  bas tako gotovo i ja sam to uradila i traje vec dve godine

 27. Iva Savic via Facebook

  I ja ostavila al ne uz pomoc mog “cvrstog” karaktera,vec procitala knjigu.. I verujte niko bez razloga ne ostavlja,a onda to pripisuju karakteru..

 28. Suzana Katic Krsmanovic via Facebook

  Ja ostavila.Rekla ne i to je to.Samo cvrsta volja

 29. Ljiljana Bursac via Facebook

  ostavila,

 30. Zaklina Djordjevic via Facebook

  samo recite vise ne igotovo

 31. Nebojsa Petrovic Neso via Facebook

  Pokusavam

 32. Lazar Mandic via Facebook

  Posle trideset godina aktivnog pusenja dozivite i taj dan kada sami sebi kazete VISE NE PUSIM i cvsto ostanete pri tom stavu.Verujte nije toliko tesko koliko je neobicno!

 33. Јован Памучина via Facebook

  ni nepusim

 34. Mirela Trožić-Redžić via Facebook

  Nema, danas, sutra. ODMAH! Ja sam nepušač već pet godina i nemam problema uopšte.

 35. Miodrag Filic via Facebook

  jaka volja i rec svoj,to je to veruj u sebe ….

 36. Andrija Pisarević via Facebook

  cigarete se ostavljaju tako što se ostave i ne misli se više o njima. samo tako i nikako više.

 37. Gordana Majkic via Facebook

  Uz pomoc Zybana, leka protiv pushenja.

 38. Viktorija Spasova via Facebook

  Nije tesko ostaviti ih, teska je odluka da na to sranje kazes:Netrebas mi vise!!Ja ponavljam isto svaki dan skoro tri meseca i znam da mogu!

 39. Sajma Bakalar via Facebook

  treba pokušati

Napišite komentar

Zdravlje

Da je mediteranski način ishrane veoma zdrav i da se smatra dijetom koja obezbeđuje dugovečnost to smo već znali. Ali, jeste li znali da je mediteranska dijeta i veoma efikasan lek protiv depresije? Piši!