Menu 

Ko god vam je rekao da ne možete smršati na kuču, prevario vas je. A, evo i zašto. Donosimo vam nekoliko ekstra vježbi, koje možete raditi u udobnosti svog kauča.

Kada su vježbe u pitanju najteže je pronaći motivaciju, ustati sa kauča. A šta ako ne morate odlaziti od vašeg udobnog sjedišta? Ove vježbe su idealne za one kojima je teško da se pokrenu, koji nemaju mnogo vremena, ne vole da vježbaju u javnosti i koji žele da probaju nešto novo. Potreban vam je samo kauč i malo dobre volje.

1. Namjestite se u stav za sklekove, ali sa stopalima podignutim na kauč ( možete se namjestiti i tako da su vam noge do koljena na kauču). Napravite 15 sklekova.

2. Leđima se okrenite rukohvatima kauča. Rukama se uhvatite za kauč i spustite se kao da sjedate na stolicu (noge su vam savijene u koljenima). Podižite prvo desnu nogu u ravninu, pa lijevu. Tako ponavljajte 10 puta.

3. Lezite na pod sa nogama podignutim na kauč. Položite ruke kraj tijela i podižite i spuštajte zadnjicu 15 puta.

4. Lezite na pod kraj kauča, rukama se uhvatite za njega. Podignite noge i “vozite bicikl” minut-dva.

5. Ostanite u ležećem položaju. Stopala podbacite pod kauč i napravite 15 trbušnjaka. Ovo je idealno za one, koji još nisu u formi.

Ovo je samo dio vježbi, koje možete raditi. Bitno je samo da budete svjesni da ni kauč više nije vaš izgovor. Vježbati možete svuda i u gotovo svakoj prilici. Kontrolišite ishranu, promijenite navike i bacite se na vježbe. Krenite od kauča, ako ne može drugačije. A, detaljnije o vježbama pogledajte u galeriji i na video snimku. (OVDE pročitajte kako sa nekim jednostavnim navikama možete ojačati ruke)

Foto galerija: Fitness Magazine

This slideshow requires JavaScript.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar