Menu 

Ona mala napravica koju koristimo samo da bismo ogulili, jabuke, krompir može da posluži za još mnogo toga. Mi vam donosimo šest novih načina na koje možete iskoristiti ovu veoma korisnu spravicu.

sir

Ako nemate nož sa sir, ova spravica će vam sasvim lepo poslužiti. Pomoću nje napravićete sjajne trakice od romano ili parmezan sira  koje ćete poslužiti na svežoj salati.

Da biste vaše goste impresionirali zanimljivim dekoracijama na vašoj večeri uz pomoć ljuštilice isecite tanke trakice od šargarepe, tikvica, krastavaca, uvijte ih u spiralu ili samo nemarno posložite. Efekat će biti sjajan.

povrce

Želite poslužiti sveže štapiće od stabljike celera, a u njima je previše neprobavljivih vlakana? Jednostavno ogulite sva vlakna nožem za čišćenje povrća bez bojazni da ćete skinuti previše. Na isti način možete očistiti i drvenasti deo stabljike špargli.

Da biste u koktel stavili koricu limuna ili narandže nije vam potreban poseban ribež, ogulite koru uz pomoć ljuštilice i to bez bojazni da ćete zakačiti onaj beli gorki deo.

koricalimuna

Niste vični u ukrašavanju torti i kolača? Nema nikakvih problema, uzmite nož za ljuštenje krompira i „oljuštite“ čokoladu u divne dekorativne spiralice. Vaši gosti će milsliti da vam je za ovu dekoraciju bila potrebna čitava večnost, a vi ćete sve odraditi za svega nekoliko minuta.

I za kraj, ne morate ujutro čekati da vam se puter malko otopi da biste ga mogli mazati na hleb. Izrežite na vaš tost tanke trakice uz pomoć ljuštilice i uštedite vreme.

Kako vi koristite ovu korisnu spravicu, samo za guljenje povrća ili za još neke interesantne trikove. Podelite sa nama.

Sviđa nam se
Autor
Jelena Računica
Datum
Ime
Novi načini da iskoristite nož za ljuštenje povrća
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. yasemin

    Izuzetan je kada krompir ovim nožićem,sečem na listiće – kao čips ! Brzo se isprži, ukus božanstven, jedina mana- nikada dosta. Pokušajte nožićem da sečete krompir, videćete, listići su podjednako tanki, hoćeš one reš, ili one slepljene, taman slani, a rezultat vidljiv za nekoliko dana. ;)

  2. Dusanka Vukovic

    Umesto super secka ili secenja rukom i nozem,ja napr. ovu spravicu koristim da isecem krastavac na tanke kolutice,sto je posebno dobro za salatu od krastavaca sa pavlakom i belim lukom, isto tako i sargarepu secem na tanke kolutice pa je ili ubacim u salatu ili dinstam,onaj mali rog na spravici koristim za vadjenje onih okanaca sto ostaju kad krompir priklija ili drugih sitnih ostecenja. Inace nozic se koristi u dva smera kod ljuscenja,uz i niz krompir ili sargarepu itd. Pozdrav.

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo testo je svaršena podloga za razne poslastice, a danas vam donosimo osnovni recept koji ćete vi dorađivati po svojoj želji. Recept