Menu 

U ovim letnjim danim svi mi pokleknemo pred mirisima i bojama ukusnog i zdravog voća pa uglavnom kupimo više nego što možemo pojesti. Iz tog razloga mi imamo nekoliko saveta kako da iskoristite prezrelo voće koje više nije baš ukusno za jelo.

Napravite smoothie. Jedan od najboljih načina da iskoristite prezrelo voće je svakako smoothie. Da bi vaš zdravi napitak bio još ukusniji i osvežavajuć noć ranije možete zamrznuti voće i ujutro ga samo staviti u blender, pomešati sa ostalim sastojcima i uživati u ukusu.

6995756079_295074cf33_z

Pokušajte usporiti trulenje. Mnogi profesionalni kuvari se kunu u ovu metodu koja usporava trulenje bobičastog voća, posebno jagoda. Da biste usporili proces zrenja i ubili plesan koja se možda pojavila jednostavno potopite voće u toplu vodu na 30 sekundi, a zatim rasporedite na papirni ubrus da se osuši i spremite u frižider.

Koristite za lenje pitem, drobljence… Kad voće počne da trune iskoristite ga da napravite pitu, svaijaču ili drobljenac jer će u tom slučaju sasvim dobro poslužiti. U pitama voće i reba da bude mekano i nežno tako da neće smetati što je prezrelo, a na ukusu sigurno neće izgubiti.

Napravite kompot. Kompot je uvek sjajna prva pomoć kad ne znate kako da iskoristite zrele voćkice. Jednostavno sve voćkice stavite u šerpu, dodajte malo šećera, cimeta i ostale začine po želji, prokuvajte i poslužite.

Stavite ga u mafine. U vašu standardnu smesu za mafine jednostavno dodajte komade voća koje je prezrelo, ovo se posebno odnosi na banane i jabuke.

13919641914_53aeb31559_z

Napravite umak ili džem. Ako imate baš dosta zrelog voća onda obavezno napravite džem, a ako je količina nešto manja onda napravite umak koji može dobro pasati uz meso ili sireve. Ne plašite se eksperimentisati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar