Menu 

Jabuke spadaju među najzdravije voće i tvrdi se da su one pravi mali kućni doktor. Pored toga što su veoma ukusne i savršene za kolače pite i džemove one pospešuju rad pluća i još mnogo toga dobrog čine našem telu.

Iako je sasvim dovoljno što se veruje da samo jedna jabuka dnevno vas drži podalje od lekara, njihova namena je mnogo šira, evo za šta nam sve mogu koristiti jabuke.

1. Popešuju rad pluća jer sadrže fitohemikalije koje veoma pozitivno utiču na zdravlje pluća. Mnoga istraživanja su pokazala da jabuke olakšavaju simptome izazvane alergijama i astmom.

2. Konzumiranjem jabuka koži dajemo sjaj koji zaslužuje.

3. Jabuke nam mogu poslužiti i kao sprava za vežbanje. Sledeći put kad budete radili čučnjeve stavite jabuku između butina za još veći fitnes izazov.

4. Sledeći put kad osetite da dolazi migrena pojedite parče zelene jabuke, a istraživanja su pokazala da čak i mirisanje zelenih jabuka pomaže pri olakšavanju boli i skraćuju njeno trajanje.

5. Ako želite da vam torte i kolači zadrže vlažnost pored njih u ostavi ili frižideru stavite jednu polovinu jabuke i vaše poslastice se sigurno neće osušiti.

6. Ako vam se smeđi šećer pretvorio u „ciglu“, stavite ga u malo veću posudu zajedno sa nekoliko parčića jabuke i kroz nekoliko dana će potpuno omekšati.

 

7. Jabuke su sjajan prirodni zaslađivač, sos od jabuka može vam biti zdravija zamena za šećer sa mnogo manje kalorija. Takođe, možete dodati jabuke u vaš jutarnji smoothie ili pomešati sa pahuljicama i jogurtom.

8. Od jabuka možete napraviti mirisni potpuri, ili držač za sveću tako što ćete izdubiti sredinu jabuke i u njustaviti malu čajnu svećicu ili jednostavno možete poređati jabuke po stolu umesto buketa cveća, a možete napraviti i sjajne pečate. Pogledajte video!

 

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Strahinja Vujanovic

    50 puta se prscu extra zdrave ahahagag

Napišite komentar