Menu 

Svesni smo toga da je najlakše ući u drogeriju kupiti kremu ili masku za lice, platiti, odneti kući i koristiti, ali jeste li se ikada zapitali da li je to najbolje što možete priuštiti svojoj koži?

Neke namirnica koje većina vas već ima u svojoj kuhinji mogu biti od velike pomoći kad je u pitanju nega lica. Mi vam danas predstavljamo tri različita tretmana sa tri različite svrhe, a da biste ih napravili trebaju vam samo namirnice iz vaše kuhinje ili špajza.

Umirujuća maska

6862785423_4c9a4b2f28_z

Ova maska je namenjena osetljivoj koži i preporučuje se za nešto hladnije dane kada je koža posebno suva i sklonija iritacijama.

Priprema: Izmešajte dve kašike pirea od avokada sa jednom kašičicom meda, kašičicom običnog jogurta i pola kašičice limunovog soka. Sve dobro izmešajte i stavite u frižider na 30 minuta. Lice umijte nekim blagim sredstvom za umivanje, osušite, nanesite i stavite masku na 10 minuta pa isperite ohlađenim zelenim čajem.

Revitalizirajući tretman

Ovaj tretman je najbolji za kožu na kojoj se počinju pokazivati prvi znakovi starenja, oštećenja od sunca i zagađenja u vidu linija i bora.

Priprema: Lice operite sredstvom za čišćenje koje sadrži vitamin C, a zatim tretirajte lice nekim čistačem za reparaciju DNK ćelija kože. Ovo je možda skupja investicija, ali sigurno će vam se isplatiti vremenom i ako imate priliku onda obavezno nabavite sredtvo poput Clarisonica ili nekog sličnog aparata.

5038636060_39a8957099_z

Pilng za lice

Veoma je važno da redovno radite piling lica i na taj način uklanjate mrtve stanice kože i dozvolite novima da zablistaju.

Priprema: Izmešajte 1/4 šolju šećera sa jednom kašikom kokosovog ulja pa dodajte i nekoliko izgnječenih jagoda. Koristite na vlažnoj koži, nanesite manju količinu na lice i lagano masirajte lice vrhovima prstiju. Ostavite da stoji nekoliko minuta pa isperite mlakom vodom i nakon toga hidratizujte lice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar