Menu 

Dobre kreme su obično i skupe, a posebno one za predeo oko očiju, jer aktivno pomažu ublažavanje bora i “crnih kesa”. Napravite sami ovu kremicu brzo i lako za 5 minuta.

Za ovu domaću kremicu kažu da je najbolja na svetu iz domena kućne izrade i da se može porediti, po rezultatima, sa nekim od najskupljih i najcenjenijih krema kada je u pitanju predeo oko očiju. Zanimljivo je da su vam potrebna samo dva moćna sastojka da je napravite sami.

 

Već smo pisali koliko je kokosovo ulje dobro i šta sve možete napraviti od njega. Reč je o zaštitnom antioksidantu, koji potpomaže obnavljanje tkiva kože i zacelenje i to začuđujuće dobro.

Vitamin E je najčešće sastavni deo proizvoda za negu kože lica i to zbog nekoliko dobrih razloga: ima antioksidantna svojstva, ključan je u zaštiti ćelija kože od UV zračenja, zagađenja i drugih elemenata, koji “proizvode” slobodne radikale, koji štete koži. Takođe, ovo ulje pomaže koži da izgleda mlađe, popravlja linije i sitne bore na licu.

napravite sami

I dolazimo do recepta. Potrebno vam je sirovo organsko ekstradevičansko kokosovo ulje i kapsule vitamina E ili ulje vitamina E. Ovoj smesi možete dodati i ulje noćurka, o čijim smo blagotvornim dejstvima već pisali.

U manju čistu teglicu stavite kokosovo ulje. Da biste ga otopili, zagrejavajte teglicu u šerpici sa toplom vodom. Izbušite rupicu u kapsulama vitamina E i uspite i ovo ulje u teglicu (najbolje bi bilo da nađete čisto organsko ulje vitamina E, ali i kapsule mogu poslužiti). Što se tiče količine i odnosa, to nije toliko važno, jer sa ovim ne možete pogrešiti.

Ali, da bi vam olakšali: na 30 gr kokosovog ulja stavite sadržaj 1 kapsule ili 4-5 kapi ulja vitamina E. Na kraju možete dodati i malo ulja noćurka, koje je poznato kao dobro sredstvo protiv starenja kože. Sve pomešajte sa čačkalicom i vaša kremica je gotova.(Isplati se kupiti ove sastojke, sa kojima posle možete da napravite sami mnoštvo drugih proizvoda za negu. Takođe, možete se udružiti sa prijateljicama i podeliti trošak)

napravite samiKremicu možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Nije bitno da li je u tečnom ili čvrstom stanju – efeketi su isti.

Nanosite je dva puta na dan u malim količinama. Upija se u kožu vrlo brzo. A, ukoliko ste alergični na ulje vitamina E, možete koristiti samo kokosovo ulje.

Šta mislite? Vredi li pokušati? Da li biste pokušali da je napravite sami?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar