Menu 

Kad vazduh postane suv i hladan održavanje kože hidriranom postaje poprilično teško i zato smo za vas pronašli rešenje koje ća vam i tokom zime kožu čuvati, dati joj hidriranost i učiniti je svilenkastom. Radi se o zimskom ulju.

Na Chatelaine sajtu pronašli smo recept za ovo ulje koji je za njih otkrila Julie Clark, vlasnica „Province apotechary“. Julie kaže da ćete uz pomoć ovog ulja izbalansirati sve kožne enzime i oterati zimsku suvoću.

dreamstime_s_15615934

Potrebni sastojci:

  • 40 ml ulja konoplje
  • 40 ml suncokretovog ulja
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 10 ml avokado ulja
  • 10 ml ulja bundevinih semenki
  • 1 ml tečnog vitamina E

Sva ulja dobro izmešajte i čuvajte u tamnoj flašici na tamnom mestu. Po želji možete dodati i omiljena eterična ulja za miris.

Ulje nanosite nakon svakog tuširanja i to na pomalo vlažnu kožu.

Ako želite da ulje deluje razbuđujuće dodajte eterična ulja peperminta, bosiljka, ruzmarina, limuna, grejpfruta, geranijuma, čempresa… A, ukoliko želite da ulje ima umirujuće dejstvo dodajte eterična ulja žalfije, lavande, kamilice, jasmina…

O lekovitim svojstvima svih ovih ulja smo već pisali, a danas ćemo vam samo malko približiti dobrobiti ulja konoplje.

dreamstime_s_21467033

Za ulje konoplje se veruje da je ulje sa najboljim prirodnim balansom omega 6 i omega 3 masnih kiselina koji su od velikog zanačaja za negu i hidratizaciju kože. Omega kiseline takođe imaju svojstva koja usporavaju proces starenja te ublažavaju simptome ekcema i psorijaze.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar