Menu 

Otkako su nam nametnuti određeni ideali lepote, žene se na sve moguće načine pokušavaju rešiti neželjenih dlačica. Ako još uvek niste pronašli odgovarajući tretman, mi vam otkrivamo moguće opcije poređane od najgore prema najboljoj.

Brijanje. Ovo je sigurno najčešća i najjeftinija vrsta depilacije koju koriste žene širom sveta, ali je svakako i najgora. Na koži se nakon brijanja mogu javiti tačkice i neravnine jer britvica uklanja dlačice pod određenim uglom, a postoji mogućnost urastanja.

3901387690_7af40fcfc9_z

Kreme za depilaciju. Razne kreme koje se mogu pronaći u prodavnicama su takođe pristupačne, ali nisu toliko efikasne i zato se nalaze na predzadnjem mestu. Manja je mogućnost urastanja dlačica, ali je veći rizik od oštećenja kože zbog hemikalija koje ove kreme sadrže. Pri njihovoj upotrebi treba da budete posebno oprezni i da kremu na koži ne držite ni minuta duže od napisanog u uputstvu.

Elektroliza. Ovo je već poprilično zastarela tehnika i uveliko je zamenjena laserskom depilacijom koja je puno brža i efikasnija. Smo neki od rizika koje nosi ova vrsta uklanjanja dlačica su ožiljci, infekcija i hiperpigmentacija.

Čupanje. Ovo obično koristimo za manje delove kože poput nausnica i obrva. Iako je veoma praktična, ova tehnika može oštetiti kožu.

Depilacija voskom. Iako može uzrokovati prilična oštećenja kože depilacija voskom se takođe mnogo koristi. Ne preporučuje se na delovima kože koja je tanka i osetljiva, posebno u predelu očiju.

4741345962_6e1b9befb2_o

Laserski tretman. Prema rečima stručnjaka ovo je sigurno najpouzdanija i najefikasnija metoda uklanjanja dlačica. Moderni laseri su napravljeni tako  da se njima mogu tretirati svi tipovi kože, na svim delovima tela što je veoma važno. Nakon tretmana koža čak može izgledati podmlađeno i osveženo. AKo se nađete u prilici obavezno isprobajte laser.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar