Menu 

Većina novopečenih majki koje se sa dojenjem susreću prvi put u životu često imaju problema sa veoma bolnim i osetljivim bradavicama, a problem je što u periodu dojenja ne možemo koristiti mnogo proizvoda koji bi nam mogli pomoći. Upravo iz tog razloga mi vam otkrivamo neke prirodne lekove koji će doneti olakšanje bolnim bradavicama, a ne mogu naškoditi bebi.

Bolne bradavice predstavljaju veliki problem mladim majkama, ali je dobra vest što se bradavice oporavljaju same od sebe, u nekoliko nedelja nakon porođaja, čim se naviknu na promene. Da biste ubrzali ceo taj proces zacelenja isprobajte neke od prirodnih lekova koje vam preporučujemo.

398038415_aadbda2976_z

Mleko. Jedan od „preparata“ koji zaista čudotvorno deluju na bolne bradavice jeste majčino mleko. Sve što treba da uradite jeste da pre i posle svakog podoja jednostavno istisnete malko mleka i premažete obe bradavice te ostavite da se osuše na vazduhu. Nemojte ih brisati.

Kreme. U apotekama se može kupiti mnoštvo zaista delotvornih krema koje možete koristiti, a koje nemaju nikakav štetan uticaj za bebu. Pre nego kupite neku od tih krema obavezno se posavetujte sa lekarom. Birajte kreme na bazi nevena, koje su napravljene od prirodnih sastojaka, a lanolinske kreme će takođe imati veoma dobar efekat.

Negujte bradavice. Nakon svakog podoja, pustite bradavice da se osuše na vazduhu i po mogućnosti ne tretirajte ih sapunima ni gelovima za tuširanje za vreme kupanja. Bradavice perite isključivo čistom vodom. Većina sapuna i kupki dodatno   isušuju kožu, a to vam nikako ne ide u prilog, ako su vam bradavice bolne i osetljive.

5015532647_2bfde6c0de_z

Ispravno dojenje. Položaj dojenja je veoma važan kao prevencija bolnim i osetljivim bradavicama. Pokušajte se namestiti tako da beba što više ustima zahvati bradavicu i uvek dojku stavite prema bebi, nikako obratno jer u tom slučaju je beba neće moći zahvatiti na pravi način. Tokom dojanje menjajte položaje i odaberite onaj koji vam najviše odgovara. Probajte na sedeći, ležeći na boku ili pak da beba leži na vama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar