Menu 

Donosimo vam ideju za još jednu savršenu igru za kišne dane kada ne budete mogli izlaziti iz kuće – igru tvister.

Tvister nije teško napraviti i to su nam dokazali kreativci sa sajta Designsponge. “Tepih”za tvister možete napraviti od obične plahte, bele dekice ili platna ili čak pucketave folije.

Treba vam:

  • Pored “tepiha” po izboru
  • Boje za krugove
  • Samolepljiva traka u boji (po želji)
  • Karton i bojice

Ako ste izabrali tepih od pucketave folije samo joj rubove oblepite samolepljivom trakom da bude čvršća, krugove iscrtajte uz pomoć kartonskih tanjirića (napravite 20 krugova – po pet u 4 reda – 4 različite boje) i ispunite bojom (recimo, zelena, žuta, crna i plava).

tvister 3

Na isti način bojite krugove i na “tepihu” od plahte ili dekice ili peškira. Nacrtajte na komadu četvrtastog kartona krug, pa još jedan manji unutar tog kruga. Obruče između krugova podelite na 4 dela, pa svaki od tih delova na još 4 dela – za zelenu plavu, žutu i crnu boju. Ispunite ih bojom kao na fotografiji. Po uglovima četvrtastog kartona podelite natpise za levu ruku, za desnu ruku, za levu nogu i za desnu nogu. U sredini samog kruga napravite rupicu i umestite drveni štapić, koji ćete moći zavrteti. (Mada, na sredinu kruga uvek možete staviti malu staklenu flašu i neka vam ona bude pokazivač).

tvister 4

Zavrtite flašu i ako se zaustavi na crnoj boji leve noge, igrač koji je zavrteo flašu mora staviti levu nogu na jedan crni krug. Flašu preuzima drugi igrač i postupak ponavljate dok se ne “zapetljate” u potpunosti.

tvister 2

Želimo vam mnogo zabave.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar