Menu 

Ovo je tako divan projekat za dečicu. Nešto čime će se zanimati pred povratak u školu. Ova kućica za ptice je tako bajkovita, zar ne?

Deca će se osećati divno kada budu znala da su na ovaj način pomogla gladnim ptičicama, koje tokom zime teže pronalaze hranu.

Potrebno vam je: tetrapak od mleka ili jogurta (prazan, opran), grančice, dugmići i slični ukrasi i akrilna boja.

kucica za ptice decaNa blogu Chic-steals, gde smo pronašli uputstva, ističu da je akrilnu boju poprilično teško naneti na klizavu površinu tetrapaka (potrebno je nekoliko slojeva). Možete koristiti neku drugu boju, a poželjno je da celu kućicu, nakon farbanja premažete nekim prajmerom, da sve učvrstite i da se vaša kućica ne raspadne kada krenu kiše. (Kada budete koristili boje i prajmer pazite da dete ne udiše ispravanja i bolje je da ovaj deo posla vi preuzmete i zaštite usta i nos).

Izrežite otvor na kućici da ptice mogu da uđu i ispod otvora zabodite jednu grančicu. Na sam vrh tetrapaka zalepite grančice jedne do drugih da biste napravili drveni krov. Na kraju sve ukrasite dugmićima, cvetićima, voćkicama, dodacima po želji. Hranilicu/kućicu obesite na granu uz pomoć komadića žice.

Kako privući ptičice

Kućicu kačite na visinu od oko 2 metra od zemlje i osiguranu od pristupa veverica, mačaka i sličnih predatora, koji bi mogli prestrašiti ptičice. Na samu hranilicu stavite nešto sjajno poput papira koji se presijava ili komadića metala. To privlači ptičice. I, naravno, ne zaboravite hranu.

Pročitajte i tekst – .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar