Menu 

Jutarnja mučnina se može pojaviti, tokom trudnoće u bilo koje doba dana ili noći i može da traje, traje i traje. Postoji par stvari koje možete učiniti.

Iako ne pogađa sve trudnice, jutarnja mučnina može stvarati probleme nekim ženama čak celih šest meseci. Te buduće mame zaista trebaju mnoštvo trikova da prebrode taj mučni period. Sakupili smo za vas neke od najboljih saveta.

The pregnant woman with a strong toxicosis sitting in bathroomJedite hranu sa mnogo proteina pred spavanje. To pomaže da šećer u krvi ostane stabilan. Kada osetite da bi ste mogli povratiti popijte malo hladne vode s ledom. Mnoge žene tvrde da im je to pomoglo.

Izbegavajte hranu za koju znate da vam je od nje muka. Mada, u tom periodu to može biti gotovo sve što imate u frižideru.

Đumbir, čajevi, keksići, pa čak i začini mogu biti od pomoći u sprečavanju mučnine. Uz to savetuju se manji, a češći obroci, kao i mirisi peperminta.

Akupresurne zavoje možete pronaći u apotekama i dobro deluju protiv mučnina. Držite ih oko ručnog zloba, tako da deluju na akupresurne tačke. Međutim, mudre trudnice savetuju da, kada ih skidate, stojite pored WC šolje, jer može doći do “navale” povraćanja.

Kada ustajete iz kreveta pojedite malo maslaca od kikirikija ili neku proteinsku grickalicu. A neke mame tvrde da im je pomogla i šolja tople vode u koju su usule kašiku jabukovog sirćeta.

Naravno, imajte na umu da ovi saveti ne deluju jednako na svakog. Pokušajte pronaći svoj najbolji recept, šta vama najviše pomaže, eksperimentišući. (Uz to, pročitajte kako da se opustite tokom trudničkih dana)

A vi? Kako vi pobeđujete trudničke mučnine? Podelite svoje trikove sa nama!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar