Menu 

U današnje vreme je zaista umeće biti organizovana mama koja sve postiže, ne zaboravlja obaveze i uvek je na vrhuncu zadatka. Ipak uz nekoliko naših saveta organizacija će vam biti puno lakša nego što to mislite.

Kasnite, ne stižete na roditeljske sastanke, zaboravljate koje aktivnosti deca imaju kojim danima…? Zvuči poznato? Sve to se može promeniti za čas posla uz nekoliko sitnih promena koje će vam život učiniti lakšim i bolje organizovanim. Za sve to vam je potreban odgovarajući alat i mrvica prilagođavanja.

Pravite male rasporede

Kad su u pitanju deca, za svako dete napravite malu tabelu sa aktivnostima, terminima kod lelara, priredbama i rođendanima koji vas očekuju u radnoj nedelji. U svom telefonu ii tabletu napravite podsetnike koji će vas obaveštavati kad je vreme za koju aktivnost, da li treba da kupite poklon za rođendan ili da dete odvete kod zubara. Trenutno postoji mnoštvo aplikacija za mobilne uređaje koji uveliko olakšavaju organizaciju svim zaposlenim mamama i nemojte bežati od njih.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-note-image6564046

Napravite porodični zapsinik

Kupite neki lepi rokovnik u kome ćete beležiti sve ono što je potrebno da zapamtite. Od telefonskih poruka do smešnih stvari koje vaša deca kažu u toku dana. U tom zapisniku neka budu zapisani i telefonski brojevi škole, trenera i drugih mama dece sa kojima se vaši klinci najčešće druže. Neka vam zapsinik uvek bude pri ruci ili u vidokrugu, jer će vam s vremenom postati najbliži saradnik kad je u pitanju dobra organizacija.

Ostava za dečije stvari

Da bi vaš dom makar održavao privid urednog bez obzira na klince u tome će vam uveliko pomoći plastične kutije za bojice, olovke, sveske i knjige sa kojima se dete nejčešće igra. U dnevnom boravku ili kuhinji napravite malu ostavu za stvari vaše dece jer ćete ih učiti da svoje stvari za sobom pospremaju, a s druge strane lakše ćete kuću održavati urednom. Isto tako, veoma je važno da sve dečije igračke bacate čim se polome, nemojte ih čuvati jer će se s vremenom stvoriti hrpa slomljenih igračaka koje će samo skupljati prašinu.

http://www.dreamstime.com/stock-image-women-cardboard-image22852871

Čuvajte dečije radove

Kupite posebnu fasciklu ili kutiju u kojoj ćete čuvati sve radove vaše dece. Na sve radove stavite odgovarajući datum jer će vam to jednoga dana biti neprocenjiva uspomena. Ipak nemojte ostavljati baš svaku škrabotinu i sitnicu, a da biste izbegli preveliko gomilanje fotografišite dete kako drži rad u rukama pa ga bacite.

U jednom trenutku plastične ili dekorativne kutije će postati vaši najbolji prijatelji kad dobijete decu. U njima čuvajte knjižice vaše dece, školske fotografije, pohvalnice, diplome… Na svaku kutiju stavite malu oznaku šta se u njoj nalazi i datum. Isto uradite i sa garderobom koju dete preraste, spakujte ih u kutije i zapišite za koji je uzrast tako ćete je lakše pronalaziti za mlađe dete ili za donacije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar