Menu 

Treba vam poseban vaskršnji ukras, koji mogu sa vama i deca izraditi? Probajte sa ovim leptirićima – napravite venac – neka vam krase zidove.

Po ideje smo otišli na blogove Papercraftcentral i Mypoppet. Tutorijal je tako jednostavan, a leptirići će vas očarati. Možete ih zalepiti na drvene štapiće i ukrasiti vaskršnje korpice ili pričvrstiti na uže i okačiti na zid.

leptir od papira 4Potreban materijal:

  1. Papir u boji
  2. Lenjir
  3. Šestar
  4. Makaze
  5. Komadići ukrasne trakice

Napravite malo veće šablone i koristite malo tanji papir da biste lakše napravili leptiriće. Nacrtajte, pa izrežite šablon kao na fotografiji na listu belog papira. Precrtajate ga na papir u boji ili uzorkom po želji i krenite da ga savijate u harmoniku.

Uzmite komad ukrasne trakice i zavežite na sredini i na kraju leptiru samo raširite krila.

leptir od papira 6

Umesto navedenog šablona može vam šablon biti i obični kvadratić. Presavijte ga da dobijete dva trokutića, pa krećući od vrha svakog trokutića odvojeno pravite “harmonike”. Spojite ih u centru, pa povežite “čupavim žicama” u boji (možete ih naći u knjižarama). Sada vaši leptirići imaju antenice.

leptir od papira 7

Kroz rupicu na leptirićima (kao što je prikazano na slici) provlačite konopac, povežite leptiriće, pa ih okačite na zid.

leptir od papira 8

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mijodrag Pavlovic

    Bravooo na kreativnostima

Napišite komentar

Zdravlje

Način na koji kucate po tastaturi ne otkriva samo koliko ste vešti kad je u pitanju rukovanje računarima već otkriva i mnoge tajne vezane za vaš mozak. Grupa naučnika iz Masačuseca...