Menu 

O njima, naravno, baš i ne volimo da pričamo, ali, na žalost, tako su čest problem za mnoge žene i muškarce. Pročitajte kako vam eterična ulja mogu pomoći.

Upale u području anusa ni malo nisu ugodne, a sa njima dolaze svrab, bol, pa i krvarenje. To nisu stvari, koje trebate zanemariti.

Protiv svraba

Pomešajte: 5 kapi ulja zdravca, 4 kapi ulja lavande, 3 kapi ulja bergamota i 40 kapi kokosovog ulja. Stavite 2 do 3 kapi na dezinfekcijske vlažne maramice i sa tim lagano čistite analno područje. Koristite jedanput dnevno ili po potrebi.

protiv hemoroida

http://www.etsy.com/listing/120971823/tangerine-essential-oil

Bol i svrab

Pomešajte u jednakom omeru eterična ulja smilja, lavande i tamjana i nanesite 1 do 2 kapi smese na vlažne maramice, pa sa tim čistite analno područje. Nakon pražnjenja creva područje očistite sa 1 do 2 kapi ulja tamjana, koje ste naneli na kuglicu vate.

Uplani proces i krvarenje

Kada problem sa hemoroidima postane ozbiljniji ponovo posetite lekara, a možete napraviti i ovu smesu ulja protiv hemoroida.

Pomešajte po 10 kapi ulja smilja, lavande, tamjana i čempersa i po 5 kapi ulja snadalovine i zdravca i 2 kašike kokosovog ulja.

Nanosite 4 do 6 kapi ove mešavine na vlažne maramice ili na kuglicu vate i nanosite 3 puta dnevno na analno područje.

protiv hemoroida

http://pinterest.com/pin/3237030952867706/

Nega iznutra

Eterična ulja mogu delovati i iznutra. Pomešajte ulja zdravca i lavande u jednakom omeru i držite ih u šprici. Jednu do dve kapi ove mešavine spojite sa 1 kašičicom kokosovog ulja ili malsinovog, pa unosite 3 puta dnevno.

U borbi protiv hemoroida mogu vam pomoći i dren () i divizma ().

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar