Menu 

Hibiskus je biljka koja poreklo vuče iz daleke Azije. Na stranu što je prepoznatljiv po divnom crvenom cvetu, hibiskus je veoma lekovita biljka i možete je koristiti za mnoge boljke u toplini svoga doma.

Za šta je sve dobar hibiskus?

Niveliše nivo holestreola

Naučnici su dokazali da čaj od hibiskusa može da izbalansira holesterol u krvi. Ako  vam je nivo holesterola u krvi dobar šanse od kardiovaskularnih obolenja su mnogo manje.

Reguliše krvni pritisak

Prema nekim istraživanjima ljudi koji imaju povišen krvni pritisak bi trebalo da piju čaj od hibiskusa. Hibiskus osim što snižava visok pritisak samim tim što reguliše holesterol leči uzrok problema, ne samo posledicu.

Respiratorni problemi

Hibiskus sadrži antibakterijske elemente koji blagotvorno utiču na raspiratorne infekcije i probleme nastale kao posledica. Uspešno ublažava veliki kašalj i snižava temperatutru.

Stomačni problemi

Ako ste ikada probali čaj od hibiskusa morate se složiti da je veoma prijatnog ukusa, što se ne može reći za većinu lekovitih čajeva. Hibiskus pomaže kod nervoznog stomaka, žgaravice, zatvora. Podiže apetit i jača imunitet.

Menstrualni problemi

Poznato je da se u Aziji hibiskus koristio za zaustavljanje krvarenja. Danas ga širom planete koriste žene koje imaju obilne menstrualne cikluse. Takođe,ublažava menstrualne bolove .

Čaj od hibiskusa je veoma dostupan, ukusan i lako se sprema. Neka uvek bude deo vaše kućne apoteke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar