Menu 

Sa padom temperature i početkom sezone grejanja sve češće posežemo za maramicama što dovodi do suvih nazalnih puteva – ni malo ugodnom pojavom. Evo nekoliko sitnica koje možete uraditi da se rešite ove neugodnosti.

Suve nozdrve mogu biti čak i bolne, a umesto da kupujete kapi pomozite si uz pomoć prirodnih sastojaka po preporuci Everydayroots sajta koji nas iz dana u dan oduševljava svojim savetima.

Kokosovo ulje

kokosovoulje

Kokosovo ulje je jednostavan, prirodan i efektan lek, a to što sjajno miriše mu i te kako ide u prilog.

Sve što vam je potrebno je kokosovo ulje na sobnoj temperaturi, štapići za uši i mala posuda.

Pola kašičice kokosovog ulja stavite u malu vatrostalnu posudu i stavite u mikrotalasnu rernu da se malo ugrije (oko deset sekundi). Umočite štapić za uši u kokosovo ulje i njime premažite obe nozdrve. Ponavljajte ovo tri puta u toku dana.

Parna kupka

parna

Para vam može pomoći da omekša membrane šlajma koji su postale bolne i suve. Ovaj način vam zaista može olakšati probleme u veoma kratkom roku. Sa svakim udahom vi udišete vlagu koja će vam ovlažiti nozdrve u sekundi.

Jednostavno, u veću posudu stavite kipuću vodu, nagnite se iznad posude, pokrijte peškirom preko glave i lagano dišite kroz nos. U vodu možete staviti kesicu nekog čaja ili par kapi eteričnog ulja.

Bademovo ulje i gel aloe vere

aloja

Bademovo ulje je prirodni ovlaživač i u kratkom roku će vam „popraviti“ nozdrve. Izmešajte pola kašike bademovog ulja i četvrtinu kašike gela od aloe vere i uz pomoć štapića za uši mažite obe nozdrve tri puta tokom dana.

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Ranjeni Orao

  trosim ga po nagovoru prijateljice Barbare ,ucinka ne vidim ,nema ni mirisa ni ukusa ,a veoma je skupo

 2. Barbara Dobrowolska

  Ja tosze i jesam zdrava idobro da svi oviulje trośu

 3. Katarina Pavićević

  Nadam se da obracate paznju da je deklarisano kao fair-trade, ekoloski podobno jer je sirenje plantaza uljanih palmi jedan od glavnih razloga unistavanja flore i faune na Borneu, Papui-Novoj Gvineji, u Indoneziji i Polineziji. Dozivotno ce me proganjati slika spaljenog orangutana. :(

 4. Jasmina Nottelman Badic

  Sve kuvam sa njim

Napišite komentar