Menu 

admin
Autor:

Naša čitateljka Snežana poslala nam je veoma interesantan recept za slatko od pomorandžine korice. Nama već ide voda na usta, a stiže i recept.

Potrebni sastojci:

  • 100 g kore od pomorandže
  • 150-200 g šećera
  • Voda
  • 1-2 limuna

Pomorandže operite i ogulite im koru tako da dobijete veće kriške korice. Svaku krišku nasecite na trakice širine 0,5-1 cm, a zatim koricu uvijte u obliku pužića i uz pomoć igle nanižite na konac. Tako nanizane korice na koncu stavite u posudu, prelijte ih vodom, dodajte malo sode bkarbone i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata.
Sutradan korice prebacite u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, pustite da zakuva i da krčka oko 15 minuta. Vodu iscedite i postupak ponovite još šest puta.

pomorandza2

U posebnu posudu uspite šećer i prelijte sa manjom količinom vode (samo da prekrije šećer), sve stavite na šporet i pustite da provri. U ključali šećer dodajte oseđene pužiće korice koje ste skinuli sa konca i ostavite sve da lagano krčka dok ne dobije gustinu po vašoj želji. Pred sami kraj kuvanja dodajte 2-3 koluta limuna i kuvajte još desetak minuta. Gototvo slatko prekrijte vlažnom krpom i hladno sipajte u tegle.

Recept
Ime Recepta
Slatko od pomorandžine korice
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 38 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Minja

    Ja ga spremam tako što koru od narandže sečem na sitne kockice da se ne bih mučila ovako, posle mi je i mnogo lakše za upotrebu ukoliko želim da ga stavim u neki kolač jer je super kao kandirana pomorandža.

  2. T

    Pomorandzina kora nije za jelo jer distributeri juzno voce potapaju u hemikalije koje sprecavaju da voce istruli tokom transporta iz juznih krajeva.

Napišite komentar