Menu 

Sa prvim nešto višim temperaturama došlo je i prvo ovogodišnje izlaganje suncu što znači da je vreme da počnete brinuti o prikladnim zaštitama jer svi znamo koliko uticaj sunčevih zraka može biti štetan.

Ako ste jedna od onih osoba koje mrze izgoreti na suncu, ali se još više mrze stalno mazati masnim kremama onda bi trebalo da se od sunca pokušate zaštiti na nešto drugačiji način. Ovde mislimo na garderobu. Postoji nekoliko više nego efikasnih opcija koje će vam pomoći da se od sunca zaštitie i bez krema za sunčanje.

8087490056_1ea0fb536c_z

Šeširi. Da biste lice zaštitili od sunca pomoću šešira važno je od kakvog je materijala napravljan i koliki mu je obod. Šeširi sa širokim obodom koji bacaju senu na celo lice i vrat logično pružaju veću zaštitu nego kačketi, a dobar izbor su i safari šeširrići. Važno je da šešir nije napravljen od veštačkih materijala i da je svetlije boje.

Majice za plivanje. Ove majice su posebno dizajnirane da blokiraju sunčeve zrake kada ste u vodi, reci, jezeru ili pak bazenu. Neki modali imaju zaštitni faktor 50+, veoma su praktični, lako se suše i prilično su udobne za nošenje.

Obične majice. Ako pak ne planirate kupanje, a potrena vam je zaštita onda su majice dugih rukava pravi izbor. Birajte lagane majice, svetlijih boja, prirodnih materijala u kojima vam neće biti vruće, a koje će vam dati adekvatnu zaštitu.

Tunike, kaftani i parea. One lagane pokrivalice za telo koje nosimo na plažu mogu biti i dobra zaštita od sunca. Birajte garderobu od nešto gušćeg pamuka koji ne propušta sunčeve zrake do kože.

2772791310_68128e8979_z

Šortsevi. Postoje zaista veliki broj modela kratkih hlačica koje će vam pužiti efikasnu zaštitu od sunca, a postoje i one koje su napravljene od posebnog materijala koji blokira sunčeve zrake.

Lagane jakne. Lagane vetrovke će kožu zaista efikasno zaštititi od lošeg uticaja sunčevih zraka, a uglavnom su napravljene od materijala pod kojim vam neće biti vruće. Uvek sa sobom ponesite bar jednu laganu jaknicu na plažu, verujte nam na reč da će vam dobro doći.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da li su i vama smove jedan od razloga zbog kojih volite odlaziti na more? Nama svakako jesu i zato vas upoznajemo sa svim lekovitim svojstvima ove čudotvorne voćke. Piši! Širi dalje!