Menu 

Ako tražite jednostavan, a efikasan način da poboljšate svje zdravlje onda bi svakako trebalo da uzmete u obzir da češće ispijate čajeve, jer određene vrste zaista mogu pomoći vašem organizmu.

Mi vam otkrivamo koji su to najzdraviji čajevi i zašto bi trebalo da ih pijete tokom cele godine, ne samo zimi.

Crni čaj. Ako baš ne možete da se odlučite, onda treba da znate da je crno uvek dobar izbor, kako u izboru garderobe, tako i u izboru čaja. Ne samo da je odličan način da unesete novu dozu kofeina i izgurate radni dan, već je dokazano da jedna šolja crnog čaja dnevno snižava rizik od srčanih obolenja.

Zeleni čaj. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi stariji od 55 godina koji zeleni čaj piju svakodnevno imaju 38 manje šanse da imaju problema sa kognitivnim sposobnostima.

892155203_6147f3cc87_z

Beli čaj. Ovo je sigurno vrsta čaja koja je najmanje procesuirana, beli čaj je zbog toga svetao, sladak i delikatan. Istraživanja su pokazala da beli čaj ima približnu količinu katehina i polifenola baš kao i zeleni čaj, a pored toga sadrži moćne antioksidanse i pozitivno deluje na jačanje imuniteta.

Chai čaj. Ovaj pikantni, topli napitak se tradicionalno koristi u Indiji za lečenje raznih obolenja, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma. Chai je napravljen od raznovrsnih biljaka i začina poput cimeta i komorača za koje je dokazano kako imaju antiupalna svojstva.

6934434820_07836b2409_z

Oolong čaj. Ovaj čaj je nešto između crnog i zelenog sa raznovrsnošću ukusa koji varira od puterastog do cvetnog. U Kini su istraživači otkrili kako ispijanjem ovog čaja znatno smanjujete rizik od moždanog udara, a najbolji rezultati su zabeleženi kod onih koji su pili po dve šolje čaja dnevno.

Biljni čajevi. Određene vrste biljnih čajeva dokazano mogu pomoći da lakše zaspite i bolje spavajte u te svrhe koristite čaj od kamilice, valerijane ili lavande.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Marakuja je poznato tropsko voće koje pored specifičnog ukusa i izgleda poseduje i mnoga lekovita svojstva koja hrane našu kožu, kosu i čuvaju nam opšte zdravlje. Saznajte kako sve možete...