Menu 

Svi mi vapimo za masažom leđa, posebno oni koji oni čiji je posao vezan za računar. A kako nemamo privatnog masažera ostajemo prepušteni sami sebi. Možda to i nije tako loše, ako imate dve teniske loptice. O, da. Nastavite čitati.

Za ovu „samomasažu“ treba vam, pored teniskih loptica, i jedna obična čarapa. Sa ovom tehnikom možete poravnati kičmu i opustiti mišiće i telo. Zato napred – izmasirajte leđa potpuno sami.

Šta trebate uraditi?

Uzmite teniske loptice i stavite ih u čarapu jednu do druge. Zavežite vrh čarape čvrsto da loptice ne bi ispale. Istuširajte se toplom vodom da opustite mišiće.

Uradite vežbe istezanja – u tekstu Ne zaboravite na istezanje! pogledajte kako, pa lezite na leđa i opustite se.

Stavite čarapu sa teniskim lopticama ispod leđa, ali tako da kičma bude između loptica (jedna loptica na levoj, a druga na desnoj strani).

Udišite i izdišite brojeći do 8 i pokušajte da se opustite i skoncentrišete na brojanje i disanje.

Pomerajte se gore-dole tako da loptice “kližu” niz kičmu. Krenite od repnjače prema vratu, pa obrnuto. Ponavljate postupak 20-tak minuta dok ne osetite olakšanje u lađima. (Ovo možete raditi i tako da se naslonite na zid i stavite loptice iza leđa, pa spuštate u čučanj i podižete).

Pogledajte i video:

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mam Ve Sna

    Neka korist I od tenisa

Napišite komentar

Zdravlje

Cvetovi crvene deteline su fenomenalni za naše zdravlje. Donosimo vam više o njihovim blagotvornim svojstvima, te kako da napravite čaj, sirup, ali i zanimljivi hleb sa ovim cvetovima. Piši!