Menu 

Kada neko kaže afrodizijak, mi obično pomsilimo na čokoladu ili cimet. Da li ste znali da se veća moć krije u drugim namirnicama i biljkama? Pogledajte kojim.

Hranom i začinima možete na zdrav način „pokrenuti motore“. Kako smo pod stalnim pritiskom, nije čudno da našem ljubavnom životu treba malo podsticaja. Uostalom, sve nam je to priroda dala. Zapaprite ručak, zasladite ljubav, zalijte stres sa ovim afrodizijacima.

 

Ljute papričice

Sa njima će vam krv „plesati“. Što ljuće, to bolje. Kapsaicin daje čili, halapeno i habanero paprikama ljutinu i „vatru“ i pojačava cirkulaciju, strujanje krvi. Neka istraživanja pokazuju da kapsaicin ispušta endorfin, takozvani hormon sreće.

Zeleni čaj

O ovom fenomenalnom čistaču tela priča se već hiljadama godina, ali manje je poznato da je on važan i za seksualni život. Ova bilja sadrži anitoksidant catechin, koji čuva krvne sudove i pokreće cirkulaciju. Da, to vam svakako treba. (Kliknite i saznajte više o zelenom čaju)

Crveno vino

Ovo je očekivano. Nismo ga džabe sipali u čaše uz romantične večere. Italijani su na osnovu istraživanja, koje je uključivalo 800 žena, došli do zaključka da su one koje su pile dve čaše crnog vina dnevno imale bolji seksualni život i želje nego one žene koje ga nisu pile ili su konzumirale druga alkoholna pića. Ali, pazite, previše vina moglo bi imati suprotan efekat.

sex life1

Ginseng

Kineska medicina mnogo ceni ovu zdravu biljku, ali sada je spominju i kao vrlo bitnu kada je u pitanju „zagrejavanje stvari“ u bračnoj postelji. Istražujući ginseng otkriveno je da on utiče na libido, ali da pomaže kod erektilne disfunkcije muškaraca. (Ovde smo pisali o ginsengu)

Šafran

Food Research International (međunarodna organizacija za istraživanje hrane) došla je do podataka da šafran, kojeg koristimo kao začin, ali i u kozmetičke svrhe, pomaže i kod poboljšanja seksualnog života. Zato pazite kada roštiljate, kome to „šafranirate“ hranu. (Otkrijte zanimljive stvari o šafranu).

Orasi

Orasi jačaju polnu moć, a sa medom su posebno moćna kombinacija. Neki naučnici tvrde da su vam samo dva brazilska oraha dnevno dovoljna za odličan seks.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. HEIIIO

    Nema boljeg afrodizijaka od tudje zene,provereno…..

Napišite komentar