Menu 

Pored raznih metoda vežbanja koji nam zatežu telo, jačaju mišiće i tope kalorije, pojavila se i joga koja nam vežba duh. Reč je o jogi smeha. Šta misllite da li smeh zaista leči?

Ako razmišljate o ovom načinu vežbanja, pročitajte kakve sve dobrobiti možemo imati od smeha.

Kako utiče na zdravlje?

Joga smeha nije čudotvorno sredstvo koje će vam pomoći da ozdravite ukoliko imate neki problem, ali će vam sigurno čuvati zdravlje i pomoći će vam da lakše ozdravite ukoliko ste bolesni. Joga smeha ljudima koji je redovno praktikuju pomaže da ojačaju imuni sistem i da ostanu fit. Joga smeha se može svrstati i u veoma moćnu kardio vežbu, a deset minuta ovakve joge može da se izjednači sa 30 minuta na spravi za povlačenje konopca. Takođe, smeh poboljšava cirkulaciju i opušta mišiće.

jogaizvor:http://www.methodsofhealing.com

Kako utiče na privatni život?

Vaše promene raspoloženja direktno utiču na kvalitet vašeg života. Joga smeha može popraviti vaše raspoloženje za svega nekoliko minuta uz pomoć endorfina koji se otpuštaju dok se smejemo. Pored toga, joga smeha nam razvija i smisao za humor i nakon redovnog praktikovanja primetićete da se i tokom dana smejete više nego obično, a misli će vam biti pozitivnije.

Kako utiče na poslovni život?

Joga smeha je sigurno najekonomčniji, najjednostavniji i najzabavniji način da se oslobodite stresa, što će znatno uticati na vašu produktivnost na poslu. Nauka kaže da je mozgu potrebno čak 25 odsto više kiseonika nego ostalim delovima tela da bi normalno funkcionisao. Vežbajući smeh, mi povećavamo nivo kiseonika u mozgu i samim tim imamo više energije, odmorniji smo i svežiji, pa lakše obavljamo poslovne obaveze.

jogaizvor:http://lifeasahuman.com

Kvalitet vašeg života ne zavisi od toga koliko imate novca, koliko ste moćni i na koliko visokoj poziciji se nalazite. Kvalitet života zavisi od toga koliko su vam iskrene veze koje stvarate sa ljudima, koliko dobre prijatelje imate i da li vam je ljubavni život zadovoljavajući, a uz smeh sve te veze možete puno lakše podići na jedan viši nivo.

Pogledajte kako to izgleda na delu:

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar