Menu 

Ako ste ljubitelji Fante, Orangine i ostalih gaziranih napitaka sa ukusom narandže, recept za ovo zdravo gazirano piće od narandže će vam sigurno ulepšati dan.

Gazirani napici koje kupimo u prodavnicama se nikako ne preporučuju jer su prepuni šećera i ostalih nezdravih sastojaka koje nikako ne želimo u svom organizmu, posebno kad su u pitanju deca.

S druge strane pića koje dobijemo prirodnom fermentacijom su veoma zdrava jer sadrže zdrave probiotike koji nas štite od gripa, prehlade i jačaju nam imunitet. Na Ohlardy blogu pronašli smo sjajni recept za ukusno fermentisano piće od narandže koje je ukusno, zdravo, a vaša deca će ga obožavati.

fermentacija2

Potrebni sastojci:

  • Veća staklena tegla
  • 2 ½  (650 ml) šolje sveže ceđenog soka od narandže
  • 2 kašike sirila
  • 250 ml filtrirane vode na sobnoj temperaturi

Sve sastojke uspite u teglicu i pazite da ne bude puna do vrha, neka ostane najmanje 2,5 centimetra praznine. Dobro zatvorite teglicu, promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi 48 sati.

Nakon toga, napitak stavite u frižider i pijte. Budite veoma oprazni kad budete otvarali teglicu jer se gasovi stvaraju tokom fermentacije pa bi sav sok mogao da iscuri. Lagano otvorite teglicu da ispustite vazduh i gasove.

Ako želite, ne morate sok mešati sa vodom, a u tom slučaju fermentacija je puno brža i biće vam dovoljno svega 24 sata.

Isto tako, možete mešati ukuse pa uz sok od narandže možete dodati sok od limuna, grejpfruta ili limete.

Ovaj sok savršeno paše za koktele sa votkom.

Recept
Ime Recepta
Napravite zdravo gazirano piće od narandže
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 37 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar