Menu 

Evo odlične ideje za sve one zaljubljene ptičice. Za Dan zaljubljenih napravite ove gumene bombone od vina i počastite se sa voljenom osobom.

Ovu fenomenalnu ideju smo pronašli na blogu Thrive-style, a možete ih praviti sa crnim ili belim vinom (pa i roze dolazi u obzir). I sastojci i priprema obećavaju još jedan “brzo i lako” recept.

Mi predlažemo da ih spakujete u ukrasne papirne vrećice, zavežete trakicom i ukrasite srcima, pa ponesete na sastanak na Valentinovo.

Sastojci: gumena srca od vina 3

  • 250 ml vina
  • 4 kašike želatine
  • 1/2 kašičice stevije (ili nekog drugog zaslađivača, može i meda)
  • 2 – 4 kašike javorovog sirupa

Koliku ćete količinu javorovog sirupa upotrebiti zavisi od toga koliko suvo vino koristite i koliko slatke bombone želite. (Probajte prilikom pripreme).

U šerpici zagrejte vino na nižoj temperaturi. Stavite u šerpicu kuhinjski termometar i pazite da temperatura ne pređe 32C. Inače, vino kuva na oko 70C, ali potrebno je da ga držite na nižoj temperaturi da alkohol sav ne ispari. Takođe, termometar nije obavezan, samo vino držite na najnižoj temperaturi i ne ostavljajte ga dugo na šporetu.

Kada se vino zagreje dodavajte želatin kašiku po kašiku i mešajte. (Najbolje žičanom mutilicom). Vino će, posebno belo, postati penušavo, ali to ne treba da vas brine. Kada se želatin u potpunosti rastvori dodajte i ostale sastojke. (Probavajte mešavinu da vidite da li je dovoljno slatko). Ipak, imajte na umu da što više budete dodavali zaslađivača (stevije, meda, javorovog sirupa) slabije će se osećati vino u bombonama. (Ipak, pazite da ne preterate kada ih budete jeli, ne žalite da se napijete).

gumena srca od vina 1

Izlijte smesu u tepsiju (ako želite kockaste gumene bombone), ili u silikonske kalupe sa srcima, ako želite “ljubavne”.

Stavite u frižider da se stegnu (mada možete ostaviti i na sobnoj temperaturi, ali biće sporije). Najbolje je da ih ostavite u frižideru bar 2 do 3 sata. Dobiju teksturu gumenih medvedića. Posle ih samo izvadite iz kalupa (ili isecite na kockice), pa uvaljate u šećer u prahu (nije obavezno) i poslužite se.

Pročitajte i Napravite zdrave gumene bombone za 5 minuta.

Recept
Ime Recepta
Gumene bombone – srca od vina
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 33 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar