Menu 

 

crveni pramenovi u kosiNe zalećite se olako i ne birajte pramenove samo zato što vi želite “baš takve”. Oni mogu da vam unište izgled na duži period. Razočarenje ćete ublažiti verovatno novim farbanjem.

Ako odaberete prave pramenove u skladu sa svojom bojom kose, izgledom i frizurom možete dobiti predivan novi izgled, koji ste priželjkivali.

Boje

Možda vam se svidela ideja da se “upramenite” ljubičastom, ali da li je to pravi izbor za vas?

Brinete obično idu tom logikom da biraju smeđe pramenove, ali oni baš i nisu najbolji izbor. Stilisti preporučuju tople nijanse smeđe, poput boje meda, bronze ili kafe. I ne preterujte sa pramenovima, ne treba vam previše.

Plavuše su najpogodnije za pramenove. Mogu da biraju bilo koju boju, pa čak i otkačane ljubičaste, crvenu, crnu, morsko plavu, …

Crvenokose mogu uneti novu svežinu dodavanjem pravih pramenova. Uvek birajte tamnije nijasne nikada izrazito crvenu, posebno ako vam je duža kosa. Najbolji izbor je boja vina ili tamna malina. Pramenovi neka budu tamniji od vaše nijanse kose.

Kratka kosa

Ako imate kraću kosu, a želite pramenove ( ovo je posebno važno za one sa neobičnim frizurama i pramenovima različite dužine), pazite na to gde ćete “postaviti” pramenove. Naime, preporučuje se da ih stavite samo na delove gde vam je duža kosa. Kraća kosa oko vrata ne treba pramenove – dobićete čudan i ne tako zanosan izgled.

Drugi izbori

devojka sa pramovima

Umesto pramenova možete probati sa prelivima, koji traju kraće, ali su dobri za promenu, a i obično su jeftiniji. (Možete se i sami ofarbati).

Ako već izaberete pramenove ne stavljajte ih nikada previše. Uvek imajte na umu da je manje bolje. A ako vas zanima kako će vam stajati određeni pramenovi uvek možete staviti ekstenzije ili samo zamoliti frizera da vam da nekoliko pramenova različitih boja – prislonite ih uz kosu da vidite da li vam se dopada ta boja, da li odgovara uz vašu boju kose.

Kako da sami stavite pramenove

Nikada ne stavljajte pramenove na potpuno čistu kosu. Najbolje je da frizuru pravite par dana posle pranja kose. Naime izbeljivač i boja više štete vašoj kosi ako je čista, jer je tada najranjivija, jer su joj skinuta prirodna ulja, koja je štite. Naravno, kosa mora biti suva kada je farbate.

Obucite neku staru majicu ili ogrtač i najbolje je da posao obavite u kupatilu, ali pazite da sklonite sve stvari koje možete isflekati.

Nosite i rukavice da ne biste isflekali ruke i pripremite kapu, koja se nalazi u mnogim setovima za farbanje. (Danas postoje i posebni setovi farbi isključivo za pramenove – potražite ih u marketima i kozmetičkim radnjama).

Možete koristiti posebnu kapu za pramenove ili napraviti ravnomerne rupice na običnoj plastičnoj.

pramenovi u salonu 1

Stavite kapu na glavu ( kosu do vrata ne morate uvlačiti pod kapu, samo je prekrijete peškirom, ogrnite ramena). Vrhom češlja izvlačite pramenove kroz rupe na kapi (sami odaberite veličinu pramenova, odnosno količinu kose). Izvucite pramen na svakoj drugoj ili trećoj rupici u zavisnosti koliko guste pramenove želite.

Počešljajte pramenove, pripremite smesu prema uputstvima, nanesite je na kosu četkicom (ako vam je duža kosa možete koristiti i aluminijumsku foliju da omotate pramenove). Uputstvo za upotrebu i kolor karta mogu vam pomoći da odredite koliko tačno treba da držite smesu na kosi.

Kada je smesa delovala dovoljno pramenove isperite ne skidajući kapu, možete ih i malo našamponirati i isprati. Onda skinite kapu, operite kosu kao i obično i stilizujte po želji.

Članak
Naslov
Pramenovi – sve šta trebate znati pre promene frizure
Opis
Pramenovi su nešto o čemu već maštate neko vreme? Pre nego se uputite frizeru saznajte šta je najbolje za vašu kosu, šta preporučuju frizeri.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mnogo puta do sad smo pisali o lekovitim svojstvima mirisnog cimeta, a danas vam još malo pričamo njegovim beneficijama po moždane funkcije i donosimo neke zdrave recepte. Piši! Širi dalje!