Menu 

Ako pazite na ishranu i trudite se da smršate, obratite pažnju i na neke određene biljke. Pišemo koje su najbolje i kako ih iskoristiti za brže skidanje kilograma.

Naravno, ma koliko mi želeli da verujemo, čuda se, kada je u pitanju skidanje kilograma, baš i ne događaju. Traži se trud, odricanje i znoj. Ipak, ne mora to sve biti tako drastično. Najpametnije je da tom procesu priđete neopterećeni i obezbedite malo više vremena. Stvari možete ubrzati, na najzdraviji način, uz pomoć nekih vrlo „mudrih“ biljaka. Naučite kako da ih iskoritite i usmerite da „pojedu“ sve one kalorije i masnoće, koje ste tako nepažljivo nakupljali.

Neke od njih su blagi dijuretici, druge ubrzavaju rad metabolizma, neke ga čiste, neke ublažavaju osećaj gladi, druge vam daju energiju.

Guarana

Da bude jasno, naravno, ne mislimo na energetski napitak, već biljku, koja raste u šumama Venecuele i severnog Brazila. Kod nas je možete pronaći u bio šopovima, u prahu. Deluje kao diuretik, ali i stimuliše nervni sistem, pomaže vam da se izborite sa depresijom i stresom. Sa njom izbegavate “emotivno jedenje”, koje je, obično, najčešći uzrok nastanka viška kilograma.

Maslačak

O kakvoj je korisnoj biljčici reč pisali smo i u tekstu Nemojte ignorisati maslačak. Zaista, on vam može pomoći zbog svojih laksativnih i diuretičkih svojstava. Poboljšava probavu, ubrzava metabolizam i pomaže da smanjite holesterol, a pun je vitamina i minerala. Možete listove dodati u svežu salatu, posuti sa malo maslinovog ulja i dodati malo soli. Čaj pijte – bar jednu šolju dnevno (obično se koristi čaj od korena maslačka), a možete ga kombinovati sa sokom od brusnica za bolji efekat. Čaj možete u ključaloj vodi ostaviti oko 5 minuta, ali i duže, ako vam ne smeta gorki ukus. (Naravno, sokom od brusnice to možete ublažiti).

Kajenska paprika

Ta divna ljuta biljčica! Stimuliše metabolizam i uz njenu pomoć telo sagoreva više kalorija. Ako je koristite svakodnevno sa njom možete ubrzati metabolizam i za 25 odsto. Možete koristiti kapsule ili razblažiti 1 kašičicu kajenske paprike u prahu u čaši vode i to piti svaki dan pre jela. S obzirom da je poprilično ljuta počnite sa samo 1 čašom na dan. Posle možete povećati broj čaša.

Ginseng

Sa njom ste izdržljiviji i manje umorni. Ginseng vam daje snagu da lakše izdržite sve one vežbice, koje biste trebali raditi ako želite da istopite te kilograme. Možete koristi ginseng u tabletama, u prahu, kao tečni ekstrakt, … Samo imajte na umu da ga ne uzimate naveče, jer će vas držati budnim do kasno u noć.

Semenke lana

Natopite ih u vodi i jedite sledeći dan. Daće vam osećaj sitosti, pa ćete manje jesti, a uz to su veoma zdrave. O njima smo pisali u tekstovima – 3 najmoćnije semenke o kojima svi pričaju i .

Začini

Ne zaboravite i na dva ukusna začina – đumbir i cimet. Đumbir čisti probavni sistem. Hrana, koja se “natovarena” zadržava u organizmu može da izazove debljanje. Sa đumbirom ćete to izbeći. Cimet je divan u paru sa đumbirom, a reguliše nivo šećera u krvi i holesterol.

Čajevi

Izdvajamo zeleni čaj (pijte jednu šolju dnevno – do dve) i čaj od koprive, koji je pun vitamina i minerala, čisti krv i sa njim nadokanađujete gvožđe.

Naravno pazite da uzimate sve u umerenim i pravilno doziranim količinama i obratite pažnju sa čim ih kombinujete, ako koristite još neke teblete. Ipak, pitajte za savet i mišljenje svog lekara.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar