Menu 

Druga polovina januara je sjajno vreme da se vratite na stare staze kad je u pitanju zdrav način života. Zdrava ishrana i redovna vežba. Praznici su prošli i više nema opravdanja za zabušavanje. Da oporavite organizam od svih loših stvari kojima ste ga bombardovali prethodnih mesec dana može vam pomoći i fenomenalni smoothie od matcha praha.

Sve vas razumemo i uopšte vas ne krivimo, u današnje vreme svi smo previše zauzeti, jurimo s posla kući, pa vozimo decu na raznorazne aktivnosti i jednostavno ništa ne stižemo, a praznici nam dođu kao izgovor da se opustimo i uživamo u porodici i nešto malo kaloričnijioj hrani. I to je skroz u redu. Važno je smo da se kasnije vratite u svoj standardni ritam i posvetite se svome zdravlju.

Ovaj smoothie će vam piomoći da oporavite telo jer sadrži nekoliko veoma zdravih namirnica i može komotno poslužiti kao zamena za jedan obrok. Ne biste verovali koliko je zdrav, a pored toga je i jako ukusan.

3535736201_2e2d228527_z

Mango. Jedan od sastojaka ovog smoothija je mango, tropsko voće koje obiluje nutrijentima, a njegova glavna lekovita svojstva su što prirodnim putem snižava holesterol, alkalizuje telo, pomaže kod gubitka kilograma, a vlakna koja sadrži održavaju probavu urednom. Pored toga svega, mango je poznat i po tome što jača imunitet što je sjajno u vreme prehlada i gripa.

Kelj. Drugi zdravi sastojak ovog napitka je kelj o kome smo pričali zaista mnogo puta, ali nikad nije suvišno napomenuti zašto ovu biljku nazivaju superhranom. Lista lekovitih svojstava je zaista dugačka, ali naglasićemo samo da je ogat antioksidantima i vitaminom K.

Mleko je kao što već sigurno znate odličan izvor kalcijuma i vitamnina D što nije dobro samo kad je u pitanju zdravlje kostiju i zuba već usporavaju i prve znake starenja.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja naseckanog svežeg ananasa
  • 1 šolja naseckanog manga
  • ½ šolje mleka po želji (kravlje, kozje, bademovo, sojino)
  • 1 kašičica zelenog matcha praha
  • Sok isceđen iz ¼ limuna

3469720946_1e161fb54d_z

Sve sastojke stavite u blender i ostavite da se pretvore u smoothie bez komadića. Kao što smo već napomenuli možete ga piti umjesto jednog obroka jer je toliko bogat nutrijentima i sigurno će vas zasititi, a mi vam toplo preporučujemo da ga koristite ujutro. Ako se pitate šta je to macha prah, detaljnije o ovoj zdravoj namirnici pročitajte u tekstu: “Šta je matcha prah i kako ga koristiti”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Danas je Noć veštica ili popularni Halloween koji se kod nas obično ne obeležava, ali ako vi želite, svojim klincima ipak možete napraviti nešto posebno za današnji ručak. Naš predlog su mumije od...