Menu 

Redovna vežba ima različito značenje za različite ljude, nekima je to način da se oslobode stresa, dok je drugima to jedan vid socijalizacije posebno ako vežbaju u grupi. U svakom slučaju vežbanje je dobro za vaše zdravlje u bilo kom obliku. Danas vam pričamo o intuitivnom vežbanju.

Intuitivno vežbanje znači da vežbate na način koji vama najviše odgovara i zbog koga ćete osećati dobro u svojoj koži. Evo nekoliko dobrih razloga zašto i kako bi trebalo da probate intuitivno vežbanje.

4254919235_34f68bb89f_o

Slušajte svoje telo. Svakog jutra kad se probudite duboko udahnite i slušajte kako se vaše telo oseća i na taj način ćete shvatiti šta vam je zaista potrebno tog dana. Možda ste napeti ili ste pod stresom? Pre nego krenete na vežbanje otkrijte u kakvom ste emotivnom stanju i tome prilagodite trening.

Budite zadovoljni i prihvatite bilo kakav oblik vežbanja i kretanja tokom dana. Na koji god način vežbe se odlučite tog dana, prihvatite ga oberučke i ne dozvolite da vas ego odgovori od onoga što vam intuicija predlaže. Ako se danas osećate jakima, onda podižite utege, a ako želite samo da se krećete bez prevelikog napora, onda nekoliko puta dnevno šetajte po 10 minuta.

Otkrijte zašto niste motivisani. Ponekad je sasvim normalno da vam nije do vežbanja i odlaska u teretanu, ali je jako važno da shvatite zašto je to tako. Nemojte vežbati iz krivih razloga, samo da biste stali u novu haljinu ili da biste bez griže saveti uživali u sladoledu.

4419851646_c404b6411d_o

Krećite se, ali sa zadovoljstvom. Potrudite se da uživate u bilo kakvom obliku vežbe, ono što vas zamara i nikako vam ne prija odbacite u startu. Vežbanje ne bi trebalo da bude tortura i neka vam to uvek bude na pameti.

Pronađite zadovoljstvo u vežbanju. Recite sebi da će bilo šta što uradite danas biti savršeno i sasvim dovoljno. U nekim danima  ćete odraditi vežbanje bez problema, a u nekim ćete se osećati tromo i smoždeno i nakon nešto laganijeg treninga. Važno je da sve vežbe prilagodite sebi i trenutnom raspoloženju jer ćete se jedino tako osećati dobro.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar