Menu 

Mislite da je teško napraviti tortu koja će izgledati baš kao da ste je kupili u najboljoj poslastičarnici. Razmislite još jednom. Mi vam donosimo način kako da napravite tortu iznenađenja za rođendan vašeg mališana.

Znate li šta su pinjate? To su oni predmeti raznih oblika koji se prave od papira u kojima se kriju bomboni i slatkiši, a koji se u Meksiku tradicionalno razbijaju za vreme rođendanskih i ostalih slavlja. A, šta kažete da pokušate napraviti pinajata tortu?

Ideju smo pronašli na TableSpoon blogu, a postavila ga je njihova članica koja svoje kreacije objavljuje pod nadimkom Hungryhappenings.

Sve što vam je potrebno za ovu tortu jeste da ipečete dve malo deblje okrugle kore za tortu (Tri recepta za najjednostavnije kore za tortu)  po omiljenom receptu i pripremite kremu (Kreme i ledene poslastice) po želji.

Biće vam potreban i fondan raznih boja, kao i sitni slatkiši.

kore

Korama za tortu tanko odrežite kornji sloj tako da im izravnate površinu pa ih presecite po pola da dobijete četiri polukruga.

Dva polukruga u sredini isecite nožem tako da napravite dva jednaka slova D pa krenite na slaganje torte. Jednu celu koru premažite filom, zatim na nju stavite onu u obliku slova D, premažite filom, pa još jednu u obliku slova D. U dobijenu rupu, stavite omiljene sitne slatkiše, koru premažite filom, pa poklopite poslednjom korom.

kore2

Sad je vreme za ukarašavanje.

Za to će vam biti potrebna kugla svetlo plavog fondana kao i sedam trakica od fondana u bojama duge i kuglice od belog fondana.

kore3

Prvo tortu okrenite na tanjir za posluživanje, tako da obli dao bude okrenut prema gore  i celu premažite kremo, da bi se fondan bolje zalepio.

kore4

Plavi fondan razvaljajte i njime obložite čitavu tortu.

kore5

Sa vanjske strane okruglog kalupa u kome ste pekli tortu, oblikujte dugu od šarenih trakica (kao naslici). Dugu premažite sa malo vode pa je pažljivo prenesite na tortu.

kore6

Na poslužavniku sa obe strane torte poslažite kuglice od belog fondana koji će predstavljati oblake i to je to!

kore7

Šta mislite, možete li?

Napomena: Fondan masu ili marcipan možete napraviti sami po nekom od naših recepata (Malo drugačiji fondan; Napravite marcipan kao pravi poslastičar) ili ih možete kupiti gotove u supermaketima.

Recept
Ime Recepta
Fenomenalna torta iznenađenja u obliku duge
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 76 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Nela Milić

    Layer cake!

Napišite komentar

Zdravlje

Ovo vreme je kao stvoreno za razbolevanje, u vazduhu je mnoštvo virusa i bakterija i treba biti posebno oprezan. Ono što ljude muči kad se prehlade ili dobiju grip jeste trebaju...