Menu 

Budimo realni, oni koji se praznicima najviše vesele su naši najmlađi i zato se potrudite da im praznike učinite još posebnijima, a to ćete postići ako im napravite kolačiće koji liče na kape Deda Mraza.

Cake pops su ultra popularni kolačići koji se poslužuju na štapićima, mogu biti raznih oblika, u zavisnosti od prilike za koju ih pripremate. Savršeni su za sve proslave, a mi vam danas donosimo one za Novogodišnje i Božićne praznike u obliku crvene kape po kojoj je Deda Mraz prepoznatljiv.

hatđ

Sve što vam je potrebno za ove kolačiće jeste izmrvljen biskvit od čokolade, tučeno slatko vrhnje, otopljena bela čokolada i štapići za ražnjiće.

Biskvit izmrvite i pomešajte sa tučenom slatkom pavlakom da dobijete smesu nalik testu od koje ćete oblikovati male kupe.

Oko 500 g bele čokolade otopite na pari i podelite na dva dela, jedan deo obojite crvenom prehrambenom bojom, a drugu ostavite belom.

Kada ste oblikovali male kupe, vrh donjeg dela umočite u belu čokoladu, nabodite ih na štapić pa zabodite u striopor da se čokolada stvrdne. Kad se čokolada stvrdnula gornji deo kupe umočite u crvenu čokoladu pa ponovo ostavite da se stvrdne.

Na samom kraju uz pomoć čačkalice napravite beli vrh na kapicama i na beli deo neuredno nanesite belu čokoladu čačkalicom da izgleda kao prava čupava kapica ili ih umočite u još jedan sloj čokolade pa u kristal šećer.

Detalje pogledajte u videu.

Recept
Ime Recepta
Kolačići kape Deda Mraza
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 48 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jeste li čuli za maca prah o kome se priča uglavnom u superlativima kad su u pitanju njegova lekovita svojstva? Ukoliko ste sumnjičavi i mislite da su to sve priče za malu decu mi...