Menu 

Ovo je jedna od najvećih hit ideja za ovo leto. Tako osvežavajuće, a tako originalno!

Prvo, pripremite limun. Nabavite limun sa tvrđom korom (6-7 limunova). Svaki prerežite po pola i izdubite “mesnati deo”. Dobijene korpice od limun kore staviti u zamrzivač na par sati dok se ne stegnu. Za to vreme napravite sladoled od jagoda i limuna.

limun sladoled od jagodeSastojci:

400 gr jagoda

300 gr šećera

Sok od jednog limuna (iskoristite limun koji vam je ostao)

400 ml vrhnja za šlag

1 vanilin šećer

2 kašike džema od jagoda.

Jagode izmiksajte (poželjno u blenderu). Dodajte im šećer i sok od limuna (možete i malo komadića) i sve dobro izmutite. U posebnoj posudi (prema uputstvima) umutite vrhnje za šlag u čvrstu kremu, dodajte joj smesu s jagodama i sve dobro sjedinite. Pretresite u odgovarajuću posudu i ostavite u zamrzivač da se ohladi i stegne. Kada je sladoled spreman, izvadite korpice od limuna i u svaku stavite jednu ili dve kugle pripremljenog sladoleda. I još koja zastavica ili kišobrančić i vaša zanimljiva slastica je spremna za služenje. (Ukoliko vam se sviđa ovaj recept, nećete odoleti ni ovim voćnim sladoled kockama: KLIKNITE za recept)

Recept
Ime Recepta
Sladoled u korpicama limuna
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 27 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ako iz zdravstvenih razloga ne smete jesti gluten ili ste jednostavno pobornik paleo ishrane onda morate isprobati recept za ovaj bezglutenski hleb.