Menu 

Iako će vam mnogi tvrditi suprotno, dobar, ukusan i kremast sladoled nije nemoguće napraviti bez posebnog aparata koji nije ni malo jeftin i ne mogu ga baš svi priuštiti. Mi vam donosimo način kako da napravite domaći sladoled bez aparata.

Na Kevin and Amanda blogu pronašli smo više nego jednostavan način na koji možete napraviti sjajan kremasti sladoled, a bez novih ulaganja.

Baza ovog sladoleda je punomasna pavlaka za šlag i slatko kondenzovano mleko koje možete napraviti prema našem receptu (Kako da napravite kondenzovano mleko) ako ga ne nađete u prodavnici.

sladoled2

Po pravilu, na dve šolje pavlake ide 400 g kondenzovanog mleka.

 

sladoled3

Sve što treba da uradite jeste da umutite pavlaku u čvrsti sneg, a u posebnoj posudi pomešate omiljene ukuse (ekstrakt vanile, otopljenu čokoladu, komadiće keksa, voće) sa kondenzovanim mlekom, sve umešate u šlag stavite u plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznete.

 

sladoled4

Od ukusa možete dodavati čokoladni namaz, puter od kikirikija, cimet, otopljenu čokoladu, izmrvljene kekse, ekstrakt vanile… Pustite mašti na volu i napravite vaš omiljeni sladoled.

 

Recept
Ime Recepta
Kako napraviti domaći sladoled bez aparata?
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
3.5 Based on 48 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Koni Capova Stefanov
  2. Milja Rastović

    Što znači kondenzovano mlijeko, je li to ono iz tetrapaka??

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo testo je svaršena podloga za razne poslastice, a danas vam donosimo osnovni recept koji ćete vi dorađivati po svojoj želji. Recept