Menu 

Gotovo da svaki čovek jednom u životu iskusi bolev u zglobovima koji se četo uzrokovani nekom ozledom ili medicinskim stanjem poput artritisa.

Prema nekim podacima čak jedna trećina odraslih u jednom trenutku života ima problema sa zglobovima, i to na prvom mestu sa kolenima, a zatim ih slede ramena i kukovi. To znači da je bol u zglobovima puno češća pojava nego što svi mi mislimo. I dok je svaki individualni slučaj drugačiji i potrebno je da lekar propiše odgovarajući tretman postoji nekoliko biljnih lekovi koji sigurno mogu pomoći kad je u pitanju ublažvanje bolova.

Ljuta papričica. Mlevena ljuta ppričica koju obično oristimo kao začin da malko zaljutimo jela može se nanositi na kožu, na bolno mesto da bi ublažila bolove. U apotekama možete kupiti mnoštvo krema na bazi ljute papričice, a možete napraviti sami svoj lek. Jednostavno pomešajte pola šolje brašna sa nekoliko grama ljute papričice i dodajte bazno ulje da napravite pastu.

4545294877_d47d1365db_z

Sladić. Ovo jebiljka koja nam je poznata po tome što se njena aroma korsti u raznim slatkišim ai pićima, ali koren ove biljke sadrži hemikalije koje se koriste za izradu lekova. Oni koji pate od bolova u zglobovima, koren sladića može poslužiti kao biljni suplement, dok čaj može pomoći kod ublažavanja otoka i upala.

Kopriva. Znamo da je kopriva jedna od najzdravijih biljaka i da se može koristiti u zaista razne svrhe, a jedna od njih je i ublažavanje bolova u zglobovima. Ima svojstva slična ljutoj papričici . Možete je koristiti površinski, ali najčešće je upotrebljavamo u obliku čaja i tinktura.

Kurkuma. Ovaj popularni začin se jednako često koristi kako za poboljšanje ukusa tako i kao lek. Kurkuma ima svojstva koja blokiraju upalne citokine i enzime i na taj način ublažavaju bolove u zglobovima i upalne procese u organizmu koji su glavni uzročnici tih bolova.

5610647745_016487d050_z

Đumbir. Ovo je jedan od najstarijih, najefikasnijih i najpoznatijih prirodnih lekova koji se koristi za mnoge boljke među kojima su i bolovi u zglobovima. Ima veoma snažna antiupalna svojstva koja su produkt komponenata po imenu džindžeroli koji ih čine potencijalno idealnim tretmanom za bolove u zglobovima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar