Menu 

Imate viška domaćih oraha? Napravite ovaj super jednostavni puter, koji će biti savršen dodatak uz vaš zdravi doručak.

Glatki namaz, orašast, bogatog ukusa…. šta tražiti više? Na blogu Dessertswithbenefits gde smo pronašli recept koristili su crvene orahe, ali vi možete upotrebiti obične. Razlika je većinom samo u boji, pa će i namaz biti crvenkastiji. Vi možete dodati začine po želji. Sa cimetom nećete pogrešiti, ali kada dobijete gotov namaz izdvojite 1 kašiku, pa sa njom eksperimentišite. Isprobajte nove kombinacije sa začinima (karanfilić, oraščić, anis, …). Možda ćete pronaći baš savršenu kombinaciju za vas.

U receptu je kao zaslađivač korišćena stevia, ali vi možete koristi med, pa i šećer. Umesto navedene stevie u recept stavljate 1 šolju meda ili 1 šolju šećera. Samo budite pažljivi, ako bude preretko stavite više oraha, mada i bademi bi se slagali odlično, pa čak i mlevene lanene semenke. Zaslađivače dodavajte polako i testirajte ukus i gustinu.

puter od oraha

Sa ovim receptom dobićete oko 3 šolje putera.

Sastojci:

  • 5 šolja (od 250 ml) očišćenih oraha (možete ih i malo popržiti u rerni)
  • Cimet
  • Stevia, med ili šećer
  • Malo morske soli

Orahe stavite u jak blender i miksajte dok ne dobjete puterastu smesu. Povremeno zaustavite blender i pokupite kašikom ako se deo oraha “popeo” na stranice posude. Miksajte 10-tak minuta. Ubacite cimet, so i malo zaslađivača po želji miksajte još 30-tak sekundi. Dodavajte još zaslađivača ili oraha ako je potrebno da bsite dobili željenu gustinu i ukus.

Čuvajte u teglicama u frižideru. Saznajte i kako da napravite Čokoladni puter sa lešnicima.

Recept
Ime Recepta
Najjednostavniji zdravi puter od oraha
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4 Based on 14 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar