Menu 

Tokom praznika sigurni smo da će vam rerna raditi punom parom, a mi vam donosimo nekoliko veoma važnih saveta koji će vam pomoći da iz nje izvučete najbolje. Vaša praznična jela će vam biti zahvalna.

Sigurno mislite da ne postoji domaćica koja ne zna koristiti rernu, ali postoje sitnice koje sigurno niste znali i koje ća vam sigurno pomoći da rernu koristite na pravi način.

Koristite termometar za rernu. Koliko vam se puta desilo da namestite rernu na temperaturu koja je preporučena u receptu, a jelo nakon što ste izvadili iz rerne bude prepečeno ili sirovo? Najbolji način da tome stanete u kraj jeste da nabavite termometar za rernu koji će vam pokazati tačnu temperaturu rerne, a pri tom će vam pokazati i koji je najtopliji deo rerne. Termostat možete naručiti putem interneta, a cena mu je oko 13, 6 evra.

dreamstime_s_19231991

Za precizno pečenje, rernu uvek namestite na oko 4 stepena više nego što se to zahteva u receptu jer otvaranje rerne u sekundi može spustiti temperaturu za nekoliko stepeni.

Kamen za pizzu. Jedna od najboljih stvari koje možete nabaviti za rernu jeste kamen za pizzu, posebno za rerne na gas. Kamen za pečenje pizze, ako ga stavite u rernu će vam pomoći da se toplina ravnomerno raspoređuje u celoj rerni. Ovo je posebno važno ukoliko treba da pečete dve stvari odjednom.

dreamstime_s_29513385

 Nemojte koristiti sistem samočišćenja rerne. Mnoge rerne novije proizvodnje poseduju sistem za samočišćenje, ali mi vam ne preporučujemo da ga koristite posebno jer su grejači u novijim rernama skriveni i hrana im uopšte nije izložena. Renu očistite prirodnim sredstvima na način koji smo opisali u tekstu “Očistite rernu bez hemikalija”.

Sviđa nam se
Autor
Korisni saveti za korištenje rerne
Datum
Ime
Saveti za pravilno korištenje rerne
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar