Menu 

Ima nešto što nas privlači i okuplja oko vatre – bilo da smo je naložili u dvorištu, na izletu ili kampovanju. A slatkiši na žaru mogu biti tako divni. Isprobajte ih.

1. Narandže u foliji

uz kampersku vatru

Izdubite narandže, pa u njih stavite komadiće čokolade ili, čak, smesu za mafine (možete kupiti i gotovu smesu). Omotajte narandže u aluminijumsku foliju, pa stavite na gril ili na žar da se peku 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohlade sa strane, pre nego ih odmotate.

Izvor: Pinterest

2. Banana čamci

uz kampersku vatru

Ogulite jednu stranu banane, pa je malo razrežite. Poredajte komadiće čokolade i penaste bombone, pa zamotajte u foliju i pecite na grilu kao i narandže.

Izvor: Pinterest

3. Kamperski korneti

uz kampersku vatru

Vafl kornete napunite iseckanim voćem, penastim bombonama i komadićima čokolade, pa sve umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite na grilu ili na žaru tek par minuta (5 do 7).

Izvor: Kidsactivitiesblog

4. Pečena karamel jabuka

uz kampersku vatru

Prerežite jabuke na polovine i izdubite. U svako udubljenje stavite jednu karamel bombonu i pospite sa malo cimeta, pa spojite polovine i omotajte folijom. Jabuke stavite na žar 20 do 30 minuta dok ne postanu mekane. Ostavite da se malo oghlade, pa ih odmotajte i služite.

Izvor: Violetssilverlining

5. Grilovano voće

uz kampersku vatru

I voće možete preći na grilu ili na ražnjićima. Iseckate ga, pa pospete sa malo meda i cimeta. Pečete tek par minuta.

Izvor: Kimshealthyeats

6. Penasti bomboni

uz kampersku vatru

Amerikanci ne mogu zamisliti kampovanje bez penastih bombona (marshmallows). Samo ih stavite na štapiće i nadnesite kratko na vatru.

Izvor: Sereinacharise

 

Recept
Ime Recepta
Slatkiši koje možete pripremiti uz kampersku vatru
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 32 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar