Menu 

Vaša nova boja kose je već počela da bledi, dosadila vam je, želite da je što pre isperete? Taj proces možete ubrzati i ukloniti neželjenu boju kose sa par trikova iz vaše kuhinje.

Svi znamo da se farba sa kose ispira vremenom, ali događa se da nam se boja ne dopada, želele bismo svetliju, želimo da je što pre isperemo i pređemo na novu, želimo da isprobamo što pre kako će ova boja izgledati u malo svetlijoj, ispranoj varijanti? Bez obzira koji su vaši razlozi za brže uklanjanje i ispiranje boje, prvu pomoć možete potražiti u kuhinji. Ako želite da ubrzate ispiranje i što pre skinete farbu (ovo posebno dobro deluje kod polutrajnih farbi) onda pozovite u pomoć sirće, vitamin C, kokosovo ulje i sodu bikarbonu.

Sirće

Koristite obično kuhinjsko sirće za ovaj proces. Kiselina iz sirćeta će vam pomoći da isperete farbu, a nećete oštetiti teme, kao što se može dogoditi sa nekim sredstvima za uklanjanje farbe.

Pomešajte sirće i vodu u odnosu 1:1, pa sa tom mešavinom pokvasite dobro kosu. Umotajte, pokrijte plastičnom vrećicom i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Ukoliko se boja slabije skida, mešavinu pravite sa više sirćeta, a manje vode i ponovite tretman.

Vitamin C

Iako neki za ovaj tretman koriste sveži limunov sok, efektnije je da upotrebite tablete vitamina C. Ovaj tretman je posebno efektan, posebno za one koji su kosu ofarbali tamnijom bojom i žele da je se reše što pre. Uzmite nekoliko (5 do 10) tableta vitamina C i stavite ih u posudicu, pa uspite malo vode. Gnječite ih kašikom dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na mokru kosu, stavite plastičnu vrećicu (ili kapu za tuširanje) i ostavite da deluje sat vremena. Posle samo isperite i operite kao i obično.

Ovaj metod najbolje deluje ako boju uklanjate nekoliko dana posle farbanja (ako vam se ne sviđa kako izgleda i želite brzu promenu). Čuda naravno ne očeujte. Veliku razliku ćete svakako primetiti.

Vitamin C možete mešati i sa šamponom. Uzmite onoliko šampona koliko vam inače treba da operete kosu, pa to pomešajte sa 5 do 10 u prah izmrvljenih tableta vitamina C. Kada dobijete pastu, nanesite je na suvu kosu. Pazite samo da nanesete smesu ravnomerno, na celu kosu. Ostavite da deluje 30 do 60 minuta, pa isperite. Operite ponovo kao i obično. Posle možete naneti farbu novu, koju želite.

Kokosovo ulje

Pored toga što je odlično za kosu, kokosovo ulje može vam pomoći da brže skinete farbu sa kose. U vrućoj vodi zagrejte bočicu kokosovog ulja (ostavite tek 2 do 3 minuta). Kada se ulje zagrejalo (pazite samo da nije prevruće) aplikatorom ga nanesite na kosu. Kada pokrijete celu kosu, umotajte je u vruć peškir i ostavite da deluje sat vremena. Taj peškir ćete verovatno morati baciti, jer će boja preći na njega. Postupak možete ponoviti.

Soda bikarbona

Koriste je i za pranje kose, ali efektna je i u skidanju farbe. Najbolje deluje kada je pomešate sa šamponom koji obično koristite. Obično se meša 1 kašika sode sa 1 kašikom šampona. Ipak, ovako nećete odmah ukloniti boju, ali ćete ubrzati proces ispiranja. Postupak možete ponoviti nekoliko dana posle.

Pročitajte i Kako da crvenokose devojke neguju kosu i duže zadrže boju.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Misera

    Dobro je

Napišite komentar

Zdravlje

Mezoterapija se dugi niz godina praktikuje u Francuskoj kao jedan od efikasnijih tretmana za gubitak kilograma, ali je u ostatku sveta postala tek nedavno. Ako razmišljate da smršate na ovaj način evo...