Menu 

Imate oštećenu, beživotnu kosu i ispucale krajeve? Saznajte kako da rešite problem zapuštene kose.

Ovo nije tako strašno kako vam se na prvu možda čini. Samo malo više nege i pažnje i ovo vam se više neće događati. Sa ispucalim krajevima se morate pozdraviti, zato pravac kod frizera. Ako vam kosa često zapada u ovakvo stanje, smanjite feniranje i peglanje, kao i upotrebu proizvoda za oblikovanje kose.

Prvu pomoć uvek možete pronaći u vašoj kuhinji. Krenimo sa jogurtom. Jogurt na prirodan način daje vašoj kosi potrebnu vlažnost, mekoću i glatkoću. A još važnije, jogurt odlično čisti teme. Žumance sadrži vitamine i proteine važne za oštećenu kosu, a maslinovo ulje dodatno hidratizira. Zato ih udružite za najbolji rezultat.

Pomešajte u penastu smesu jedan žumanjak sa dve kašike maslinovog ulja i pola šolje jogurta. Nanesite smesu na vlažnu kosu i ostavite da deluje 15 ili 20 minuta. Isperite i operite kosu kao i inače. Najbolji rezultat ćete dobiti ukoliko budete stavljali ovu masku dva puta sedmično, 4 sedmice za redom.

(Pročitajte više o greškama koje radimo sa kosom. A OVDE pronađite još recepata za maske za kosu)

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. sara

    Jao nisu ljepe

Napišite komentar

Zdravlje

Iako se obično smatraju nezdravima i iako većina nutricionista i lekara smatra da bi što manje trebalo konzumirati namirnice koje ih sadrže postoje i oni dobri, zdravi ugljeni hidrati koje možete jesti bez ikakve bojazni. Upoznajemo...