Menu 

Imate oštećenu, beživotnu kosu i ispucale krajeve? Saznajte kako da rešite problem zapuštene kose.

Ovo nije tako strašno kako vam se na prvu možda čini. Samo malo više nege i pažnje i ovo vam se više neće događati. Sa ispucalim krajevima se morate pozdraviti, zato pravac kod frizera. Ako vam kosa često zapada u ovakvo stanje, smanjite feniranje i peglanje, kao i upotrebu proizvoda za oblikovanje kose.

Prvu pomoć uvek možete pronaći u vašoj kuhinji. Krenimo sa jogurtom. Jogurt na prirodan način daje vašoj kosi potrebnu vlažnost, mekoću i glatkoću. A još važnije, jogurt odlično čisti teme. Žumance sadrži vitamine i proteine važne za oštećenu kosu, a maslinovo ulje dodatno hidratizira. Zato ih udružite za najbolji rezultat.

Pomešajte u penastu smesu jedan žumanjak sa dve kašike maslinovog ulja i pola šolje jogurta. Nanesite smesu na vlažnu kosu i ostavite da deluje 15 ili 20 minuta. Isperite i operite kosu kao i inače. Najbolji rezultat ćete dobiti ukoliko budete stavljali ovu masku dva puta sedmično, 4 sedmice za redom.

(Pročitajte više o greškama koje radimo sa kosom. A OVDE pronađite još recepata za maske za kosu)

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. sara

    Jao nisu ljepe

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je sezona kiselog kupusa polako na zalasku nije zgoreg da vas još jednom podsetimo na sva lekovita svojstva ove sjajne namirnice koju slobodno moćemo nazvati tradicionalnom za naše prostore. Piši! Širi dalje!