Menu 

Hladni vremenski uslovi isušuju i oštećuju našu kosu, a tu su i kape i šeširi koji ni malo ne poboljšavaju situaciju, donosimo vam nekoliko recepata za maske koje možete napraviti u sopstvenom domu.

Vaša kosa će zablistati…

Zgnječite jedan ili dva avokada ( u zavisnosti od dužine kose) dok ne dobijete bogatu i gustu pastu, dodajte par kapi nekog esencijalnog ulja po vašoj želji. Nanesite masku na suvu kosu od korena do vrhova. Ostavite da deluje 20-ak minuta isperite i šamponirajte. Za rezultat ćete dobiti sjajnu, mekanu i jaku kosu

Ako ni u zimsko vreme ne odustajete od plivanja u bazenu, hlor sigurno šteti vašoj kosi, a sledeća maska je savršena baš za takve situacije.

Izlupajte tri jajeta i dodajte tri kašike maslinovog ulja i dodajte par kapi omiljenog esencijalnog ulja.

Nanesite na kosu i zamotajte je toplim peškirom, pustite da deluje oko pola sata. Jednom mesečno će biti dovoljno da obavljate ovaj tretman, ako imate jako suvu kosu onda možete i dva puta mesečno.

Za plavuše, savršena maska jeste mešavina ¼ šolje soka od limuna i  ¾ šolje vode. Najbolje bi bilo nakon nanošenja ove maske kosu osušiti bez feniranja. Za potpuni oporavak kose i vraćanje sjaja vašoj plavoj boji radite ovo jednom dnevno sedam dana.

Teslio.com

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Maska za kosu od jogurta | LifePress magazin

    […] više o greškama koje radimo sa kosom. A OVDE pronađite još recepata za maske za […]

  2. Poboljšajte boju svoje kose | LifePress magazin

    […] (Pogledajte kakvim još prirodnim maskama možete prihraniti svoju kosu) […]

Napišite komentar