Menu 

Hladni vremenski uslovi isušuju i oštećuju našu kosu, a tu su i kape i šeširi koji ni malo ne poboljšavaju situaciju, donosimo vam nekoliko recepata za maske koje možete napraviti u sopstvenom domu.

Vaša kosa će zablistati…

Zgnječite jedan ili dva avokada ( u zavisnosti od dužine kose) dok ne dobijete bogatu i gustu pastu, dodajte par kapi nekog esencijalnog ulja po vašoj želji. Nanesite masku na suvu kosu od korena do vrhova. Ostavite da deluje 20-ak minuta isperite i šamponirajte. Za rezultat ćete dobiti sjajnu, mekanu i jaku kosu

Ako ni u zimsko vreme ne odustajete od plivanja u bazenu, hlor sigurno šteti vašoj kosi, a sledeća maska je savršena baš za takve situacije.

Izlupajte tri jajeta i dodajte tri kašike maslinovog ulja i dodajte par kapi omiljenog esencijalnog ulja.

Nanesite na kosu i zamotajte je toplim peškirom, pustite da deluje oko pola sata. Jednom mesečno će biti dovoljno da obavljate ovaj tretman, ako imate jako suvu kosu onda možete i dva puta mesečno.

Za plavuše, savršena maska jeste mešavina ¼ šolje soka od limuna i  ¾ šolje vode. Najbolje bi bilo nakon nanošenja ove maske kosu osušiti bez feniranja. Za potpuni oporavak kose i vraćanje sjaja vašoj plavoj boji radite ovo jednom dnevno sedam dana.

Teslio.com

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Maska za kosu od jogurta | LifePress magazin

    […] više o greškama koje radimo sa kosom. A OVDE pronađite još recepata za maske za […]

  2. Poboljšajte boju svoje kose | LifePress magazin

    […] (Pogledajte kakvim još prirodnim maskama možete prihraniti svoju kosu) […]

Napišite komentar

Zdravlje

Dobra hidratacija je veoma bitna za opšte zdravlje organizma, ali  šta kad nam se baš ne pije voda? Otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da budete dovoljno hidrirani tokom dana,...