Menu 

Zamislite da pospete svoju opuštajuću kupku sa mnoštvom konfeti sapunića, koji se lagano tope i pune vašu kupku mirisnom i negujućom kremom. Napravite sami ove konfeti sapune i neka svaka vaša kupka bude kao praznik.

Betty sa bloga TwirlingBetty je detaljno opisala kako da napravite ove sapuniće. Mi vam donosimo osnovne smernice, a detaljnije možete pogledati na pomenutom blogu.

Potrebno vam je: svetli providni glicerinski sapuni u boji, nož za guljenje povrća, bušilica za papir (ali, možete upotrebiti i sekače za kolače), oštar nož, daska za sečenje i papir za pečenje. Možete praviti tanke providne ili kuglice- bisere.

Za male bisere koristite nož. Režite tanke komade sapuna debljine tek 2 do 3 mm, ali pazite da sapun ne puca dok ga režete. Može se dogoditi i da se “pogužva” i u tom slučaju probajte da ga režete sa druge strane. Svaki sapun je različit i trebate biti strpljivi i lagano praviti krišku po krišku sapuna.

Možete od kriški da bušilicom za papir izrezujete konfeti krugove, ali mnogo je praktičnije da svaku krišku umotate u papir za pečenje, pa onda upotrebite bušilicu za papir ili sekač za kolače. (Pogledajte fotografije). Ovaj način je sporiji, ali sapunići za kupku neće pucati i manji je nered. Ukoliko izaberete opciju bez papira moguće je da će se sapunići lepiti za bušilicu i da ćete ih morati vaditi čačkalicom.

Ukoliko vam je sapun previše omekšao, omotajte ga papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 30-tak minuta.

Pored toga, konfeti komadiće možete napraviti samo sa nožem za guljenje povrća. Tanke kriške samo izlomite na manje komade ili ako želite da su lepo oblikovani upotrebite sekače za kolače i napravite konfeti sapuniće u obliku srca. (Naravno, sve je lakše, kao i u prvom slučaju, sa papirom za pečenje).

Od ostataka sapuna možete napraviti obične izlomljene konfeti komadiće. Stavite ih u teglicu, poredajte ih po bojama i teglicu smestite na neko vidljivo mesto u kupatilo. Biće lep ukras, miris će biti divan, a kada vam nestane lepih konfeti sapuna i ovi komadići će poslužiti dok ne napravite nove.

Pročitajte i kako da napravite Mirisne kuglice za kupku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar