Menu 

Svi znamo šta su prezle i znamo da ih je lako napraviti. A šta ako vam kažemo da sa njima možete napraviti mrvice sa mnoštvom novih ukusa? Donosimo za vas super nove ideje.

Šteta je što mnogi od nas tako retko prave prezle i što bacamo mnogo hleba. Znamo, rećićete – nemamo vremena, a prezle nisu skupe i slično. Ali, verujte ti izgovori nisu na mestu. Hleb možete držati u zamrzivaču (nipošto u frižideru) sve dok ne uhvatite vremena da se posvetite prezlama. Uz to, uštedićete (bar malo) i nećete bespotrebno bacati hranu (a o tome smo već pisali opširnije).

Prezle ne moraju biti obične hlebne mrvice. Samo malo upornosti i dobrih kombinacija i dobićete nove začinjene prezle. Evo i ideje.ideje

Hleb je potrebno osušiti u rerni na nižoj temperaturi (isto radite i sa onim iz zamrzivača, koji možete slobodno i jesti svež) narezan na šnite. Kada je hleb osušen, izmrvite ga u mlinu ili blenderu i imate osnovu.

Da bi ste dobili začinjenje prezle potrebno je samo da im dodate sušeni bosiljak, origano, luk u prahu, narendani parmezan, so i papriku. To je jedna od kombinacija. Isprva ih dodajete po malo, dok ne pronađete, za vas, idealnu kombinaciju. Eksperimentišite i sa drugim sušenim biljkama. (Dobro je znati da od jedne prosečne kriške hleba, osušene, dobijete 1/4 šolje prezli).

Nove ideje – Italijanske začinjene prezle

Da biste dobili “Italijanske začinjene prezle” trebaće vam posebna kombinacija začina. Na svaku šolju prezli dodajte sledeće sastojke: 1/2 kašičice soli, ½ kašičice peršuna, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašikice belog luka u prahu, 1/4 kašičice crvenog luka u prahu, 1/4 kašičice origana i 1/4 kašičice bosiljka. Sve izmešate u blenderu sa prezlama. Zamislite koliko će sa ovim začinjenim hlebnim mrvicama biti bolja pohovana piletina.

ideje

Ukoliko želite slatke prezle, možete im dodati cimet ili vanilin šećer. Ali, u opticaju je i mnoštvo drugih kombinacija. Verujemo da će vaši mali eksperimenti uroditi plodom. Obavezno nam javite ukoliko pronađete neku svoju idealnu kombinaciju.

Da li ste već pravili prezle ili ih kupujete? Da li ste ikada koristili začinjenje?

(Ovde ćete pronaći mnoštvo novih ideja. Ovaj put sa smernicama kako da napravite stolice za vrt).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar