Menu 

Neugodan miris stopala je veoma čest problem, ali se o njemu nešto preterano ne priča. Mi vam donosimo tri veoma delotvorne, prirodne kupke Every day roots sajta pomoću kojih ćete ovaj problem brzo rešiti.

Uzrok neugodnog mirisa stopala nije znoj, kao što misli većina ljudi već bakterije koje se razmnožavaju vlažnom okruženju. Ako stopala održavate suvima i čistima od bakterija nećete morati razmišljati o neugodnom mirisu. Pomislićete da to nije tako lako primeniti u praksi kao što zvuči u teoriji. Tu na scenu stupamo mi i donosimo vam tri kupke od prirodnih sastojaka koji će vam ovu borbu olakšati.

1.Kupka od gorke soli

kupka

½ šolje gorke soli

8 šolja tople vode

Lavor

Pomešajte gorku so sa vodom i mešajte dok se ne istopi, namačite stopla u ovu kupku dva puta 1-2 puta dnevno po pola sata. Gorka so neutrališe neugodne mirise i omekšava grube pete.

2. Kupka od ruzmarina i žalfije

kupka1

Kašičica sušenog ruzmarina

1-2 kašičice sušene žalfije

Žalfija ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, dok ruzmarin pored svih ovih svojstava smanjuje proizvodnju znoja.

Lavor napunite kipućom vodom, dodajte biljke i ostavite da se ohladi, pa namačite stopala 1-2 puta dnevno po pola sata.

3. Kupka od limuna i sode bikarbone

kupka2

Soda bikarbona je poznata kao jedno od najefektnijih sredstava u borbi protiv neugodnih mirisa, a može biti čudotvorna i u ovom slučaju. Ona ubija bakterije i gljivice i upija neugodne mirise. Limun ima divan osvežavajući miris, a pored toga suzbija znojenje.

¼ šolje sode bikarbone

8 šolja vode

Sok jednog limuna

Sve sastojke pomešajte sa mlakom vodom i namačite stopala 15-20 minuta.

Kad završite sa kupkama, napravite i „Jednostavan piling za stopala“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar