Menu 

Svega nešto više od mesec dana nas deli od kalendarskog početka leta i ukoliko imate problema sa masnim naslagama na stomaku već sad bi trebalo time da se pozabavite. Mi za vas imamo sjajne savete kako da što lakše otopite višak sa stomaka.

Pre nego pristupite drastičnim merama kao što su tablete za mršavljenje ili neke izgladnjujuće dijete i detoks tretmani pokušajte izgubiti centimetre prirodnim, potpuno bezopasnim načinima. Pročitajte naše savete.

Pijte više vode. Ovo je jedan od najlakših i najkorisnijih saveta kada je u pitanju sagorevanje masti sa stomaka. Ne biste verovali koliko ljudi širom sveta ne unosi dovoljne količine vode tokom dana i to je veliki problem. Da biste sagorevali masti potrebno je da unosite što više vode i zato pored sebe uvek imajte flašicu sa vodom.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Radite vežbe za celo telo. Bez obzira što želite izgubiti salo na stomaku sami trbušnjaci nisu dvoljni da to i postignete. Neophodno je da ojačate mišiće celog tela da biste dobili željeni rezultat.

Dovoljno spavajte. Iako se ovo čini kao jedan od najjednostavnijih saveta na ovoj listi ponekad je zaista teško ostvarivo jer živimo u vremenu kada smo uvek u nekoj strci sa vremenom i malo je onih koji zaista spavaju između 7-8 sati tokom noći. Pokušajte odlaziti na spavanje nešto ranije, umesto da ostajete pred računarom ili televizorom idite u krpe. Sutradan ćete biti odmorni, spremni za sve izazove i imaćete više energije što je jako važno ukoliko želite smršati.

Treninzi visokog intenziteta. Već smo spominjali ovakav način vežbanja koji obično podrazumeva intervalne vežbe u rasponu od 20-60 sekundi nakon čega sledi kratak period odmora i onda sledi nova vežba. Ove vežbe vam neće oduzeti puno vremena, a daće fenomenalan rezultat.

Uzimajte vitamine. Iako vam je možda teško povezati nedostatak vitamina u organizmu sa masnim naslagama na stomaku treba da znate da i te kako imaju veze. Ako imate problema sa mršavljenjem, radite sve što treba, ali kilogrami ne idu dole velika je verovatnoća da patite od nedostatka vitamina D. Vitamin D je poznat i pod nazivom vitamin sreće i ukoliko ga manjaka vi gubite volju za aktivnošću. Pored vitamina D, ako želite smršati treba da uzimate i vitamin C i E.

Unosite zdrave masti. Da bi telo što efikasnije sagorevalo masne naslage neophodne su mu zdrave masti. Samo je važno da to nisu namirnice sa onim štetnim mastima. Namirnice koje su najbogatije zdravim mastima su avokado, maslinovo ulje, losos i kikirki puter.

Izbegvajte veštačke namirnice i budite aktivni. Da biste skinuli masne naslage neophodno je da pazite šta jedete. Ne kažemo da treba da idete na strogu dijetu, ali da bi trebalo da jedete zdrave, prirodne namirnice, to svakako. Izbegavajte industrijski prerađenu hranu sa čudnim sastojcima na pakovanju i budite aktivni. Lepo vreme je napokon stiglo i zato se ne zatvarajte u četiri zida već budite aktivni, šetajte, igrajte se sa klincima u dvorištu ili obližnjem parku.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Smanjite unos alkohola. Sve vrste alkohola sadrže šećer koji naravno utiče na skupljanje masnih naslaga na stomaku i zato bi tokom ovog procesa unos alkohola trebalo da svedete na minimum ili da ga u potpunosti izbacite što još je još bolja opcija.

Pijte biljne čajeve. Naučno je dokazano da pojedine lekovite biljke i začini podstiču topljenje masnih naslaga i zato ih uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu. Umesto sokova koje ste do sad pili, pijte čajeve.

Budite uporni. Na ovaj način masne naslage će se topiti nešto sporije, ali na mnogo zdraviji način i zato nemojte biti nestrpljivi, već se pridržavajte svih ovih saveta dok ne dostignete željeni cilj, a do njega ćete svakako doći.

Činjenica je da zdraviji načini mršavljenja daju rezultate nešto sporije, ali u tom slučaju možete biti sigurni da se centimetri neće vratiti nakon par dana “greha”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar