Menu 

Ako za predstojeće leto tražite novu aktivnost koju želite isprobati onda je veslanje na dasci za surf i to u stojećem položaju pravi sport za vas i nikako nemojte propoustiti da ga isprobate.

Fitness industrija se razvija i raste iz godine u godinu upravo iz konstante ljudske želje za novim i drugačijim stvarima koje žele isprobati. Tako su tokom 80-ih godina aerobik i jazz dance bili budućnost fitnessa, a s godinama su se ređali trbušni ples, ples oko šipke, zumba,… Danas je jedan od apsolutnih hitova kad je u pitanju vežbanje, veslanje na dasci za surf i to u stojećem položaju.

Šta je veslanje na dasci?

Za ovaj vid vežbanja biće vam potrebna daska za surf, veslo i more, reka ili jezero. Poenta je da u zavisnosti od vaših fizičkih sposobnosti stojite na sredini daske i veslate sa leve i desne strane naizmenično dok održavate balans da vas talasi ne sruše.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-guy-oar-surfboard-image23549782

Dobrobiti veslanja na dasci

Stručnjaci kažu da je ova vežba od velike koristi za celo telo, a na prvom mestu je razvoj ravnoteže i pokreta. 35-40 minuta „stojećeg veslanja“ daje vam sjajnu kombinaciju kardiovaskularnih vežbi i vežbi jačanja.

Konstantno pomeranje tela da biste pronašli balans i ne biste pali u vodu je posebna vežba za sebe koja jača mišiće ramena i leđa pored naravno mišića ruku i zglobova, a tu su naravno i noge. Jednostavno, ovom aktivnošću razrađujete gotovo sve mišićne grupe na veoma zabavan način.

Zbog toga što se može obavljati isključivo napolju ova vežba ima i svojevrsno terapeutsko svojstvo jer kad ste napolju, posebno u dodiru sa vodom, um se automatski čisti što dovodi do ravnoteže između uma, tela i duše.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-family-tropical-vacation-image26477883

Mere predostrožnosti

Ako želite probati ovu aktivnost, na prvom mestu treba da budete dobar plivač. Treba da znate kako da dođete do obale bez obzira na dasku ili na veslo, a takođe nikako nemojte da se oslanjate na ljude oko vas. Voda je veoma nepredvidiva i treba sami da znate da se izborite i spasete.

Pre odlaska na veslanje obavezno obavestite nekoga na obali da ste otišli i u kom pravcu i koliko mislite da se zadržite ukoliko se dese neke nepredviđene okolnosti da znaju gde da vas traže.

Na veslanje, kao ni na surfanje nikad ne odlazite bez sigurnosnog konopca sa vaše daske koji je zavezan oko vaše ruke.

Sjajna stvar vezana za veslanje jeste što ga svi mogu probati bez obzira na fizičku spremu, a uz dobru tehniku može biti veoma efektna vežba za skidanje kilograma kao i za jačanje . I što je najbolje, jako je zabavno!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar