Menu 

Iako nam za 1. maj, nezvanično nazvan “dan roštilja”, najavljuju kišu, zapalite vatru makar pod nadstrešnicom i pročitajte naše trikove za lakše roštiljanje.

Ljubitelji dobrog roštilja i pripreme hrane u prirodi širom sveta razmenjuju razne trikove za brže, bolje i lakše roštiljanje. Evo nekih od njih, koji će vam možda olakšati prvomajsku pripremu hrane.

Za bolji gril

Da hrana ne bi prijanjala za rešetke roštilja, nakon što ga, naravno, dobro očistite i ostavite da malo obgori na jakom žaru “tertirajte” ga lukom. Polovinu glavice luka nabodite na viljušku, pa sa tim premažite, dobro istrljajte rešetke.

rostilj saveti 1

Izvor: Thekitchn

Umaci i salate

Za manje nereda servirajte kečap, majonezu, tartar sos, salate, luk i druge “dodatke” u kalupima za mafine. Sasvim jednostavno. Posle samo prljavu tepsiju ubacite u kesu i operite kada dođete kući.

rostilj saveti 5

Izvor: Instructables

Začini

Da ne biste nosili sve začine iz kuhinje (posebno ako ste se odlučili za pripremu kotlića – Roštiljajte sa nama: Postanite majstor kotlića) spakujte ih u plastične kutijice od tik tak ili sličnih bombonica. Praktično i bez nereda.

rostilj saveti 3

Izvor: Pinterest

Najbrži roštilj

Nemate roštilj, a želite da ispečete bar par kobasica? Nema problema – napravite ovaj roštilj u par koraka – od obične konzerve. Razrežite je kao na fotografiji, prebacite preko nje par komada aluminijumske folije i ušuškajte, stavite vrući ugalj, pa preko rešetku i vaš je roštilj spreman.

rostilj saveti 4

Izvor: Pinterest

Najbrža potpala

Potpalu i ugalj nosite u kartonskim kutijama od jaja. Napravite svoju potpalu kombinujući komad uglja, penasti materijal, vazelin i papir. Detaljnije pročitajte u tekstu Mali trikovi da uvijek i bez problema zapalite kampersku vatru.

rostilj saveti 6

 

Sviđa nam se
Autor
Nekoliko zanimljivih trikova za lakše roštiljanje
Datum
Ime
Lagano roštiljanje
Stars
5
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Dijana Obradović

    fenomenalno

  2. Renata Cigler-gandolfo

    bi morala poizkusiti

Napišite komentar