Menu 

Pripremate roštilj, ložite kampersku vatru, ali ona uporno odbija da “zapucketa”? Sa ovom “potpalom”, koju možete pripremiti sami tih briga više nećete imati.

Postoji više načina da ih napravite, a mi vam donosimo par. Možete jednostavno držati ugalj u starom kartonu od jaja i već tako ćete lakše zapaliti vatru, a nema ni prljanja.

Još jednostavnije je da kuglice vate premažete vazelinom i stavite ih u vrećicu sa zatvaračem. Kada trebate zapaliti vatru, samo kuglice vate stavite ispod suvih grančica i zapalite. Ne može jednostavnije, zar ne?

zapalite kampersku vatru

http://elizabethbanks.com/blog/post/diy-grill-fire-starter

Možda i može – napunite iskorišćene rolne toalet papira i u njih ugurajte vatu ili neki lako zapaljiv materijal i samo ih stavite uz grančice i zapalite.

Ukoliko želite malo profesionalniju “potpalu” da zapalite kampersku vatru, probajte da napravite ove posudice.

Potrebno vam je: kartonska kutija za jaja, vata, vatelin ili silikonska vata i vazelin. Napunite rupe u kutiji za jaja sa vatom, pa svaku premažite sa 1 kašičicom vazelina. Ponovo preko svakog komadića premazane vate stavite još jedan komadić vate i sve dobro učvrstite, pritisnite. (Možete dodati i malo borovih iglica zbog mirisa, kao što su uradili na blogu CraftBerryBush). Izrežite kartonsku kutiju, samo komadiće (rupe u kojima obično stoje jaja) napunjene vatom i vazelinom i vaša “potpala” je spremna.

zapalite kampersku vatru

http://indulgy.com/post/05lAlJ20L1/fire-starter-great-idea

Na ovaj način možete napraviti “potpalu” i sa masnim bojicama. Rupe u kartonskoj kutiji za jaja napunite vatom. U limenoj konzervi otopite stare masne bojice na pari. Sklonite sa vatre kada se otope i sačekajte da se malo ohlade. Sipajte po malo u svaku pregradu u kartonskoj kutiji, pa ostavite da se u potpunosti ohladi.  Izrežite kartonsku kutiju izdvajajući samo pregrade napunjene otopljenim masnim bojama.

Takođe, možete držati plutene čepove od vinskih boca u alkoholu, pa ih samo pred paljenje vatre ubaciti ispod suvih grančica.

Držite ih u plastičnim vrećicama sa zatvaračem. Mogu da gore 5 minuta, što je sasvim dovoljno da se vaša vatrica razgori.

Pročitajte i tekst Zaljubite se u kampovanje.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dragana Vukic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar

Zdravlje

Kad vam ujutro zazvoni alarm, da li odmah ustajete ili stisnete popularno „snooze“ dugme koje vam omogućava još pet minuta sna? Jeste li jutarnji tip i koliko to utiče na vaše uspehe? Piši!