Menu 

Pripremate roštilj, ložite kampersku vatru, ali ona uporno odbija da “zapucketa”? Sa ovom “potpalom”, koju možete pripremiti sami tih briga više nećete imati.

Postoji više načina da ih napravite, a mi vam donosimo par. Možete jednostavno držati ugalj u starom kartonu od jaja i već tako ćete lakše zapaliti vatru, a nema ni prljanja.

Još jednostavnije je da kuglice vate premažete vazelinom i stavite ih u vrećicu sa zatvaračem. Kada trebate zapaliti vatru, samo kuglice vate stavite ispod suvih grančica i zapalite. Ne može jednostavnije, zar ne?

zapalite kampersku vatru

http://elizabethbanks.com/blog/post/diy-grill-fire-starter

Možda i može – napunite iskorišćene rolne toalet papira i u njih ugurajte vatu ili neki lako zapaljiv materijal i samo ih stavite uz grančice i zapalite.

Ukoliko želite malo profesionalniju “potpalu” da zapalite kampersku vatru, probajte da napravite ove posudice.

Potrebno vam je: kartonska kutija za jaja, vata, vatelin ili silikonska vata i vazelin. Napunite rupe u kutiji za jaja sa vatom, pa svaku premažite sa 1 kašičicom vazelina. Ponovo preko svakog komadića premazane vate stavite još jedan komadić vate i sve dobro učvrstite, pritisnite. (Možete dodati i malo borovih iglica zbog mirisa, kao što su uradili na blogu CraftBerryBush). Izrežite kartonsku kutiju, samo komadiće (rupe u kojima obično stoje jaja) napunjene vatom i vazelinom i vaša “potpala” je spremna.

zapalite kampersku vatru

http://indulgy.com/post/05lAlJ20L1/fire-starter-great-idea

Na ovaj način možete napraviti “potpalu” i sa masnim bojicama. Rupe u kartonskoj kutiji za jaja napunite vatom. U limenoj konzervi otopite stare masne bojice na pari. Sklonite sa vatre kada se otope i sačekajte da se malo ohlade. Sipajte po malo u svaku pregradu u kartonskoj kutiji, pa ostavite da se u potpunosti ohladi.  Izrežite kartonsku kutiju izdvajajući samo pregrade napunjene otopljenim masnim bojama.

Takođe, možete držati plutene čepove od vinskih boca u alkoholu, pa ih samo pred paljenje vatre ubaciti ispod suvih grančica.

Držite ih u plastičnim vrećicama sa zatvaračem. Mogu da gore 5 minuta, što je sasvim dovoljno da se vaša vatrica razgori.

Pročitajte i tekst Zaljubite se u kampovanje.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dragana Vukic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar

Zdravlje

Redovno vežbanje i zdrava ishrana mogu biti od velike pomoći ljudima koji pate od anksioznosti. Ako se inače ridržavate glavnih pravila zdravog života, a i dalje ne osećate nikakve promene kad...