Menu 

Grčka je kod nas i dalje jedna od omiljenih letnjih destinacija, zato vam preporučujemo restoran “Enalion” koji se smestio na pola puta od Atine prema Kritu, na ostrvu Milos.

U malom ribarskom selu Polonia, na ostrvu Milos nalazi se “Enalion”, restoran poznat po svojim morskim specijalitetima.

Prvo što ćete primetiti kada dođete u ovu tavernu jeste gostoprimstvo i prijateljski pristup osoblja uvek raspoloženog za pomoć i ćaskanje.

Hrana je na prvom mestu sveža, napravljena od uglavnom lokalnih namirnica. Služi se isključivo tradicionalna grčka hrana prilagođena novim generacijama.

Morski specijaliteti su ono što svakako morate probati ukoliko vas put nanese, jer se radi od namirnica netom izvađenim iz mora, a taj ukus sigurno dugo nećete moći zaboraviti.

Vinska karta ima sasvim dovoljan izbor vina, a konobari su tu da vam preporuče najbolja.

Inače, Milos je ostrvo najpoznatije po Miloskoj Veneri (Afroditi) koja je pronađena u jednom ostrvskom maslinjaku daleke 1820. godine, a trenutno se nalazi u čuvenom Luvru.

This slideshow requires JavaScript.

Ovo ostrvo je bogato plažama blještavo sivog peska.

Foto: enalionpollonia.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...