Menu 

Ako godišnji odmor želite provesti tako da automobilom obilazite i upoznajete svoju zemlju, pre nego krenete treba da znate sledeće.

‘Put je važniji od samog cilja’, rekli su mnogi mislioci, a ako i vi spadate među one koji tako misle i na vaše odredište za odmor želite stići automobilom i pri tom upoznavati zanimljiva mesta, nipošto ne krećite nespremni.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-couple-reading-map-road-trip-full-length-happy-young-women-standing-campervan-door-men-looking-image33910950

Napunite rezervoar i obavite proveru vozila. Prvo i osnovno, ali nikad nije zgoreg napomenuti. Pre odlaska na put napunite rezervoar do vrha, proverite ulje i u kakvom stanju su vam gume da ne bi bilo neplaniranih stajanja.

Isplanirajte put do najsitnijih detalja. Pre polaska napravite tačnu rutu puta, zabeležite mesta koja želite da vidite i mesta gde ćete odmarati. Namestite GPS ili ako više verujete kartama, markerom podebljajte put kojim treba da idete, sva skretanja i označite sva mesta. Sa rutom puta treba da bude upoznat i suvozač jer će vam biti od velike pomoći.

Dobra užina zlata vredi. Spakujte dovoljne zalihe hrane, vode i grickalica da ne bi morali stajati na usputnim odmaralištima. Ako putujete sa malom decom na internetu pronađite odmarališta koja poseduju igralište za klince kao i posebne prostorije za presvlačenje.

Sve na dohvat ruke. Tokom vožnje neka vam sve stvari za klince ili za vas budu na dohvat ruke tako da ih bez problema možete dohvatiti da ne biste morali stajati kraj puta za svaku sitnicu. Ne biste verovali koliko vremena to može oduzeti.

http://www.dreamstime.com/stock-image-woman-road-trip-looking-map-young-car-travel-spain-brunette-hispanic-girl-having-fun-summer-journey-image34455541

Odmarajte. Bez obzira koliko put bio dalek i koliko brzo želite stći na odredište nikako si ne uskraćujte odmor tokom puta. Stanite, upijte i razgledajte svaki sitnicu koja vam se učini zanimljivom. Isto tako preporučuje se odmaranje svakih dva sata samo da protegnete noge.

S druge strane podelite vožnju sa partnerom, neka vas zameni kad vam bude previše, a vi se uljuljkajte u ulogu suvozača. Iako ovo mnogim muškarcima nije opcija ipak bi bilo dobro da je makar razmotrite radi vaše i sigurnosti vaše porodice.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Nina

    Putovanje autom je uvek pravi dozivljaj. Mnogo toga usput moze da se vidi i obidje. Cak I ako nemate automobile, uvek postoji varijanta da ga iznajmite i priustite sebi putovanje kakvo zelite.

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...